Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu: Ethem Bey Camii Tiran'ın mücevheridir

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu: Ethem Bey Camii Tiran'ın mücevheridir

17.01.2022 - 20:45 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk resmi ziyareti kapsamında Tiran'daki Ethem Bey Camii açılış törenine katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Türkiye'nin ve Arnavutluk'un ortak tarihî ve kültürel mirası olan Ethem Bey Camii aynı zamanda Tiran'ın mücevheridir" dedi.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; Biliyorum ki Üsküp'ten geldiniz, biliyorum ki İşkodradan geldiniz, saatlerce burada beklediniz ve bugün Arnavutlukta her bakımdan dolu dolu bir gün geçiriyoruz. Kosovadan gelen kardeşlerim var, onlara da kalbi selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Aramızdaki kardeşliğin nişanesi olan eserleri, projeleri hizmete açmanın sevincini paylaşıyoruz."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ethem Bey Camimizin TİKA tarafından yapılan restorasyonu sonrasında yeniden ibadete açılışının bahtiyarlığını yaşıyoruz. Türkiyenin ve Arnavutlukun ortak tarihî ve kültürel mirası olan Ethem Bey Camii aynı zamanda Tiran'ın mücevheridir. Evlad-ı Fatihan tarafından ilmek ilmek işlenerek her bir noktasına, her bir zerresine el emeği, göz nuru dökülerek inşa edilen camimiz hamdolsun bugün o eski ihtişamına, o mimari zarafetine yeniden kavuşuyor. Kalem işi renkli süslemeleriyle Balkanlar'da çok yaygın olan ince bir sanat anlayışını bizlere sunan bu eşsiz eser, mimarisi bakımından da Osmanlı dönemi usullerini günümüze taşıyan en güzide eserler arasında yer alıyor. Gündüzleri Tiran'a ayrı bir güzellik katan camimiz inşallah bundan sonra geceleri de dış cephe aydınlatmasıyla görenleri kendine meftun bırakacaktır" dedi.

Haberin Devamı

"TİKA MARİFETİYLE 1996 YILINDAN BU YANA 546 PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kapsamda TİKA marifetiyle 1996 yılından bu yana 546 projeyi hayata geçirdik. İnşallah bundan sonra da Arnavut halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Fevkalade bir durum olmaması hâlinde inşallah ramazana kadar Namazgâh Camii'ni de bitireceğiz. Balkanlar'da Türkiye ve Arnavutlukun yakın, samimi, etkin iş birliğiyle üstesinden gelinemeyecek hiçbir mesele olmadığına inanıyorum. Değerli dostum Başbakan Edi Rama ile birlikte inşallah bu tür eserlerimizi bir an önce hayata geçirmenin kardeşliğimizin bir gereği olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu güzel camide edilecek duaların, yapılacak ibadetlerin Hak katında kabul ve karin olmasını niyaz ediyorum. Rabbim bizi sevgisiz, susuz, havasız, vatansız, aynı zamanda mabetsiz, minaresiz, ezansız bırakmasın" dedi. Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ve beraberindeki protokol üyeleri kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rama ile beraberindekiler daha sonra Ethem Bey Camii'ne girerek, incelemede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu: Ethem Bey Camii Tiranın mücevheridir

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu: Ethem Bey Camii Tiranın mücevheridir

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışta konuştu: Ethem Bey Camii Tiranın mücevheridir

 

 

 

 

 

 

Yazarlar