Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kovid-19 mesajı: Panik yapmadan mücadele ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kovid-19 mesajı: Panik yapmadan mücadele ediyoruz

14.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Kovid-19 ile panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadeleyi kararlılıkla yürüttüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kovid-19 mesajı: Panik yapmadan mücadele ediyoruz

İletişim Başkanlığı, Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinden bu yana salgınla ilgili yürütülen mücadeleyi anlatan “turkiyestopscovid.com” internet sitesini açtı. Türkçe ve İngilizce hazırlanan sitedeki, “Türkiye’nin Bakış Açısı” bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı da yer aldı.

Haberin Devamı

Koronavirüse karşı mücadele gibi zor bir sürecin, sağlık altyapısının gücüyle örnek bir sınav verilerek atlatılacağını belirten Erdoğan, “Panik yapmadan akılcı, dengeli ve gerçekçi adımlarla mücadelemizi kararlılıkla yürütüyoruz. En büyük avantajımız güçlü sağlık altyapımız ve hastalıkla mücadeleyi erken başlatmış olmamızdır. Türkiye bu hastalığı yenebilecek imkânlara, milletimiz de alınan tedbirleri hassasiyetle uygulayacak dirayete sahiptir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tüm imkânlarıyla 83 milyon vatandaşının her birinin yanındadır” ifadelerini kullandı.

Sitede Türkiye’nin bu süreçte hem kendi vatandaşları hem de tüm dünya için yaptığı çalışmalara yer veriliyor. Kovid-19 ile mücadelede Türkiye modelinin anlatıldığı sitede, Türkiye’nin sağlıktan eğitime, sosyal yardımlardan ekonomik desteklere kadar geniş bir alanda uygulamaya aldığı faaliyetlerin yanı sıra, küresel düzeyde salgının önlenmesine dönük katkıları da aktarılıyor.