Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: İsrail kendi çalıp kendi oynuyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklama: İsrail kendi çalıp kendi oynuyor!

27.12.2017 - 14:31 | Son Güncellenme:

Tunus Lideri ile orta basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Suriye'de Esed ile yürümek mümkün değildir. Esed devlet terörü estirmiş bir teröristtir. 1 milyon kişi öldürdü"dedi. Kudüs krizi ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Kudüs ile ilgili A-B-C planlarımız var. BM Güvenlik Konseyi'nin de yeniden yapılandırılması gerekir' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan sert açıklama: İsrail kendi çalıp kendi oynuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun son durağı olan Tunus’ta Cumhurbaşkanı Beji Kaid Essibsi ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görüşmede iki ülke ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Essibsi, ikili görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmeye başkanlık etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Lideri essibsi ortak basın toplantısı düzenledi. Suriye'deki savaşla ilgili konuşan Erdoğan, "Suriye'de Esed'le yürümek kesinlikle mümkün değil, o bir teröristtir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"Kara gün dostu Türkiye’nin her zaman Tunus’un yanında olduğunu ifade etmek istiyorum" Erdoğan'ın konuşmasınnı satır başları şöyle: Tunus'taki siyasi geçiş bölgeye ilham oldu. Bölge sorunlarını birlikte ele aldık. Türkiye daima Tunus'un yanında olacaktır. Ekonomide işbirliğinini daha da geliştirmek istiyoruz. Tunus'un ekonomik gelişimi ve kalkınmasını kendimizden ayrı görmüyoruz. Tunus'un kalkınması Türkiye'nin kalkınmasıdır. Ticaretin dengeli bir şekilde arttırılması konusunda mutabık kaldık. Türkiye Tunus'ta devam eden işbirliğini artırmaya hazırdır.

Bölgesel gelişmeler kapsamında başta Kudüs olmak üzere uluslararası gündemdeki birçok meselede (Tunus'la) aramızda benzer görüşler var. Bu benzer görüşler de bizim aynen bayrağımızdaki birlik gibi burada da birliğimizi ortaya çok açık, net ortaya koyuyor. Demek ki 'tek bayrak', böyle bir durum söz konusu. Temennim odur ki bu, ruhlarımızın da dışa yansıması olsun.

Haberin Devamı

ABD'NIN KUDÜS KARARI

ABD yönetiminin Kudüs konusunda attığı yanlış adımın BM'den nasıl geri döndüğünü gördük. Bundan sonra nasıl adımlar atacağımıza yine konuşarak karar vereceğiz. Kudüz bizim kırmızı çizgimizdir. İslam aleminin ortak sesi olarak toplanan İslam İş Birliği tolantısında da aynı vurgu yapılmıştır. Filistin'e ve barış gücüne desteğimizi sürdüreceğiz.

Küresel vicdan adaletsiz bu karara müsamaha göstermedi. Libya'da büyük elçiliğimizi açma çalışmalarımız da devam ediyor. Türkiye'nin Libya'daki sürece aktif çalışması sürecektir.

"KUDÜS İÇİN A, B VE C PLANLARIMIZ VARDI. B PLANI BM GENEL KURULUYDU"

Nereye gidersem gideyim söylüyorum ve bununla ilgili kitabım var... Dünya 5'ten büyüktür. Biz boşuna bunu söylemiyoruz. Bir ülke BMGK'yı kitleyebiliyor. O beş ülke arasında Müslüman ülke var mı? Yok. Kudüs için A, B ve C planlarımız vardı. B planı BM genel kuruluydu. Burada amacımıza ulaştık. Dolar ve tehditle bu işin olmayacağı ortaya çıktı. Artık Filistin için adımlarımızı atacağız.

"İSRAİL KENDİ ÇALIP KENDİ OYNUYOR"

Türkiye olarak bizim Filistin'de büyükelçi olarak görevlendirdiğimiz bir başkonsolos var. Yani Doğu Kudüs bizim için başkenttir. İsrail şu anda kendisi çalıp kendisi oynuyor. 10 tane ülke ile dünyayı yanınıza alamazsınız, alamadınız da gerçek ortada. Biz bu konuda kararlılığımızı sürdüreceğiz.

Haberin Devamı

'BM GÜVENLİK KONSEYİ DEĞİŞMESİ LAZIM'

İkinci dünya savaşı şartlarında oluşturulan BM Güvenlik Konseyi'nin yeniden yapılandırılması lazım.

'ESED BİR TERÖRİSTTİR'

Suriye'de Esed'le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Ne için? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye'nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir. Kuzey Suriye tamamen bir terör koridoru olarak adeta teslim edilmiş vaziyette. Peki ne için orada şu anda koalisyon güçleri var? Ne için orada Rusya var? Ne için orada biz varız? Bütün sebebi Suriye'de huzur yok ve Esed'le de bu huzur oraya gelmez.

Yazarlar