Siyaset Cumhurbaşkanı ilmek attı

Cumhurbaşkanı ilmek attı

23.11.2013 - 11:15 | Son Güncellenme:

Ordu’da balıkçıları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, balıkçıların ördükleri ağa ilmek attı.

Cumhurbaşkanı ilmek attı

Ordu’da balıkçıları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, balıkçıların ördükleri ağa ilmek attı.
Cumhurbaşkanı Gül, Ordu’da Kumbaşı Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçıları ziyaret etti. Ordu ziyaretinin son saatlerinde balıkçılar ile uzun süre sohbet eden Gül, balık ağı ören balıkçıların ağına bir ilmekte kendisi atarken, kasalardaki balıkları da eline alarak basın mensuplarına poz verdi.
Balıkçılığın meşakkatli bir iş olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Biz balığı tutunca yiyoruz. Her mesleğin bir zorluğu var. Şu da bilinen bir şey ki balıkçılık meşakkatli bir iştir. Bir de dalgalı Karadeniz’de olursa, Karadeniz her zaman böyle değildir. Ender böyledir. Karadeniz, Karadeniz türküsünden de biliyorsunuz. ‘Çırpınırdı Karadeniz’ diye. Buralar hep herhalde yılın birçok gününde çırpınır. Orada da bu balıklar avlanır. Allah hepinize bereket versin. Ben balığın hepsini severim” dedi.
Balıkçılar ile vedalaşan Gül, daha sonra Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havalimanı’nda basına kapalı olarak incelemelerde bulundu. Gül, havaalanını inceledikten sonra Giresun’a hareket etti.