Siyaset Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Truva atlarına karşı teyakkuzda olmalıyız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Truva atlarına karşı teyakkuzda olmalıyız

24.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde “Köklü Geçmiş, Güçlü Gelecek” temasıyla düzenlenen “Türk Konseyi Medya Forumu” başladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Truva atlarına karşı teyakkuzda olmalıyız

Açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye Cumhuriyeti olarak hem içeride hem dışarıda bir “hakikat mücadelesi” verdiklerini vurguladı. “Yalana ve dezenformasyona karşı gerçeğin tarafında olmayı, ahlakımızın bir gereği, düsturu olarak görüyoruz” diyen bu ahlaki duruşun “post-truth” veya “hakikat ötesi” olarak adlandırılan bu dönemde daha da önem kazandığını belirtti. Altun, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Karşımızda, hakikati anlamsızlaştırmaya, değersizleştirmeye, önemsizleştirmeye, toplumları kültürel, ekonomik ve ideolojik açılardan sömürüye açık hale getirmeye çalışan kelimenin tam anlamıyla bir yalan endüstrisi var. Bu yalan endüstrisi, dünyanın farklı bölgelerinde ‘sahte haberler’ veya ‘kurgulanmış içerikler’ üzerinden toplumları, biz ve onlar ikiliğine sıkıştırmaya, mahkum etmeye çalışıyor. Açıkça ifade etmek gerekirse, biz yalan endüstrisiyle, dezenformasyonla mücadeleyi, ulusal güvenliğimizin bir mütemmim cüzü olarak görüyoruz ve tüm adımlarımızı bu perspektifle atıyoruz. Öte yandan  dezenformasyonun yalnızca sosyal medya mecralarında değil, aynı zamanda geleneksel medya mecralarında da olduğunu görüyoruz. Buralarda da zaman zaman toplumların reflekslerini test eden, fay hatlarını harekete geçirmeyi hedefleyen yayınlar yapabiliyorlar. Burada özellikle bazı yabancı devletlerin fonladığı kuruluşları ve bunların ülkelerimizdeki uzantılarını işaret ediyorum. Bu modern Truva atlarına karşı teyakkuzda olmak, elbirliğiyle bunların zararlı faaliyetlerini durdurmak zorundayız.”

Yazarlar