Siyaset Darbeyi kapatma hesabı içindeler

Darbeyi kapatma hesabı içindeler

31.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe Araştırma Komisyonu’nun darbeyi aydınlatmak değil, nasıl kapatırız hesabı içinde olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Kontrollü darbe deyince de kızıyorlar. Karanlık noktalar dünya kadar” dedi

Darbeyi kapatma  hesabı içindeler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun taslak raporuna ilişkin olarak, “darbeyi kapatma hesabı içindeler” iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu “Asıl çağırıp dinlenilmesi gereken kişi, AKP’nin iki genel başkanıdır, Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:

GELİN YENİDEN İNŞA EDELİM: Referandum sırasında gittiğim her yerde anayasa değişikliğinin Türkiye’de demokrasiyi çökerteceğini, devlet denen kurumu yok edeceğini söyledim. Bugün söylediğim her cümlenin doğruluğu ortaya çıktı. Bugün devlette çift başlılık var ve bugün TBMM ilk kez çift başlılığı yaşadı. ‘Evet’ oyu kullanan yurttaşlarıma hitap etmek isterim, yaptığımız hatanın farkına varırsak, devleti devlet yapanın adalet olduğunu yeniden düşünür ve bunun hayata geçmesi için birlikte mücadele edersek, kucaklarımızı sizlere açıyoruz, gelin Türkiye’yi tepeden tırnağa demokrasi bağlamında inşa edelim.

BİR DEVRİMİN ALTINA İMZA ATALIM: Eğer bir ülkede hükümet varsa birinci görevi işsizliği önlemektir. Bugün 4 gencimizden birisi işsiz. Bütün gençlere sesleniyorum. Eğer siz bu ülkede iş istiyorsanız, kapısını vuracağınız, derdinizi anlatacağınız tek parti CHP’dir. Türkiye’yi düzeltmek mi istiyorsunuz, gelin CHP’ye, köklü bir değişikliği gerçekleştirelim, bir devrimin altına hep birlikte imza atalım.

Haberin Devamı

BATSIN MÜSLÜMANLIĞINIZ: Ramazan ayı sabır, bereket, mağfiret ayıdır. Eğer bir çocuk bir ilaç bulamadı diye devletin gözleri önünde ölüyorsa, o devleti yönetenlerin arabalarını uçakla başka bir yere gönderiyorsa, o devlet devlet olmaktan çıkmıştır, kendisine ve avanelerine hizmet eden devlet haline gelmiştir. Bir de, ‘Müslümanız’ diye geçiniyorlar. Batsın sizin Müslümanlığınız.

KATAR KATAR GİDİYORLAR: Doğan Holding Ankara Temsilcisi Barbaros Muratoğlu, Gülen’in sağında bulunup iki düğmesini iliklemesi gerekçesiyle tutuklandı. Gitmeyen gazeteci, AKP milletvekili kalmadı. Katar katar gidiyorlar. Sözcü gazetesinin iki değerli elemanı; ‘Erdoğan’ın 15 Temmuz gecesi nerede olduğunu yaptığı haberlerle darbecilere bildirmek’ gerekçesiyle tutuklandı. Üstelik Saray FETÖ’cü kaynıyor, danışmanlarından, korumasına kadar. Oruç tutan vatandaşlarıma sesleniyorum, elinizi vicdanınıza koyunuz.

MAKARAYI TERSİNE SARMA SÜRECİ: İslam dünyasının gözbebeği tek ülke Türkiye Cumhuriyeti. Şimdi bu Türkiye Cumhuriyeti’ni yok etmeye çalışıyorlar. Bugün geldiğimiz nokta, makarayı tersine sarma sürecidir. Oruç tutan vatandaşıma sesleniyorum: Adaleti arıyorsan adı Adalet ve Kalkınma Partisi olan partiden uzak duracaksın.

Haberin Devamı

GÜLEN’E ÖVGÜLER DİZİYORDU: Bir darbe süreci yaşadık. Komisyon darbeyi aydınlatmak değil, nasıl kapatırız, onun hesabı içinde. Komisyon başkanı da geçmişte Gülen’e övgüler dizen, el etek öpen birisi. Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı niye Meclis’e gelmiyor, iktidar izin vermiyor... Kontrollü darbe diyince kızıyorlar. Karanlık noktalar bir değil, iki değil dünya kadar. Asıl suçlular, asıl failler hala yakalanmış değil, işin siyasi ayağı ortaya çıkmış değil, arkasını bırakmayacağız, sonuna kadar götüreceğiz. 249 şehidin kanını yerde bırakmamaya söz verdik. Asıl çağırıp dinlenilmesi gereken kişi, AKP’nin iki genel başkanıdır, Binali Yıldırım ve Recep Tayyip Erdoğan.

BİR İPTE İKİ CAMBAZ: Gerçek birdir, acı olabilir ama ortaya çıkarılması lazım. ‘Allah’ın bir lütfu’ deniyordu, aynı menzile gidiyordu. Yani bir ipte iki cambaz oynadılar, birisi diğerini tasfiye etti.

Haberin Devamı

DEVLET PARTİSİNİN ANAYASASI: FETÖ’cü diye baklavacı, çikolatacı, börekçi, inşaatçı, hakim, kaymakam, vali, paşa buldun ama bir tane siyasetçi yok. 15 Temmuz darbe girişimi ile bir karşı darbenin alt yapısı oluşturulmuştur. Demokrasi ve anayasa askıya alınmıştır, bu anayasa; mühürsüz anayasadır, bu milletin değildir, bir devlet partisinin anayasasıdır. Devletin bütün kurumları karşı darbe için organize edilmiştir. Bütün bunlara karşı, onurumuzla, gururumuzla direneceğiz. Direnmek boynumuzun borucudur.

‘Gezi, en demokratik ve barışçı hareketti’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Gezi direnişi, 80 sonrası dönemin en demokratik, barışçı ve birleştirici hareketiydi. Haksızlığa karşı susmamayı hatırlatanlara selam olsun” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu, twitter hesabından, Gezi Parkı olaylarının dördüncü yılı nedeniyle paylaşımda bulundu. Kılıçdaroğlu, “Gezi direnişi, 80 sonrası dönemin en demokratik, barışçı ve birleştirici hareketiydi. Haksızlığa karşı susmamayı hatırlatanlara selam olsun” ifadesini kullandı.