Siyaset Davuoğlu Demirtaş ile görüşme şartını açıkladı

Davuoğlu Demirtaş ile görüşme şartını açıkladı

15.10.2015 - 16:17 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da en az 99 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan hükümeti sorumlu tutan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ancak ‘hatasını kabul etmesi‘ şartıyla görüşeceğini açıkladı.

Davuoğlu Demirtaş ile görüşme şartını açıkladı

Demirtaş, Ankara’daki saldırının devlet içinden aldığı destekle IŞİD tarafından yapıldığını savunmuş, Davutoğlu ise bu suçlamaları sert bir dille eleştirerek parti liderleriyle olan görüşme listesine Demirtaş’ı eklememişti.

Haberin Devamı

TGRT Haber kanalının canlı yayınına katılan Davutoğlu, bir kez daha bu konuya değinerek, “Şu anda yine çağrıda bulunuyorum. Demirtaş çıksın bunu daha açık ifadelerle söylesin. Ben hiç kimseyle görüşme kapısını kapatmadım ki hiçbir zaman. ‘Hata ettim derse’ düşünürüm tabii neden olmasın” dedi.

Demirtaş, tutumunu açıklığa kavuştursun

Demirtaş’ın “Devlet katil değil seri katil” açıklamasına da değinen Davutoğlu, “Ülkenin Başbakanına ‘katilsin’ diyen biriyle görüşme zemini olabilir mi? Tekrar çağrıda bulunuyorum bütün siyasi liderlere. Tamam dördümüz bir araya gelelim. Ancak Demirtaş’ın kendi tutumunu açıklığa kavuşturması gerekiyor. Eğer böyle bir iddiası varsa bir katille birlikte oturamaz” ifadelerini kullandı.