Siyaset Davuoğlu’ndan üçüncü tur sinyali

Davuoğlu’ndan üçüncü tur sinyali

04.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni seçilen TBMM Başkanı Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Başbakan Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için “Hiçbir şey bir turda bitmez” dedi

Davuoğlu’ndan üçüncü tur sinyali

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ı makamında ziyaret etti, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Davutoğlu, “CHP ve MHP liderlerinin son açıklamalarından sonra siz erken seçim ihtimalinin arttığını düşünüyor musunuz” sorusuna şu karşılığı verdi:

Haberin Devamı

“Bir yola çıktınız mı alternatif çıkışları, exitleri düşünmemek lazım. Yani bizim şu andaki hedefimiz koalisyonu kurmak. Zihninizde hep bu yoldan sapma olursa zaten o yolda ilerlemeniz mümkün değil. Daha görüşmeden ‘Böyle bir ortak yok’ demek de muhataplara haksızlık olur. Bütün parti liderleriyle görüşeceğiz”

Davutoğlu, “İki turlu mu öngörüyorunuz bu görüşmeleri. 1. turda sonuç alınır mı?” şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

“Hiçbir şey bir turda bitmez. Bir tur karşılıklı birbirimizi tanıma. İlkesel tutumlarımızı karşılaştırırız. Daha sonra 2. bir turda durum daha netleşir. Hangi partinin koalisyona daha yakın olduğu konusunda bizim de zihnimizde bir resim ortaya çıkar. Ondan sonra teknik detaylar konusunda arkadaşlar görevlendirilir. O yolda başarılı olunmazsa bu sefer yine bir başka turda diğer alternatif üzerinde düşünülür.”

Haberin Devamı

‘Liderleri ziyaret edeceğim’
TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, yeni anayasa ve İçtüzük için 4 partinin genel başkanlarını ziyaret edeceğini açıkladı.