Siyaset Davutoğlu’ndan Pelikan Dosyası çıkışı

Davutoğlu’ndan Pelikan Dosyası çıkışı

07.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisinin görevi bırakması öncesi sosyal medyada ortaya atılan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kendisi arasında bazı çekişmelerin olduğuna ilişkin iddiaların yer aldığı “Pelikan Dosyası” isimli imzasız yazı hakkında ilk kez konuştu.

Davutoğlu’ndan Pelikan Dosyası çıkışı

Konya’da yerel ‘Kanal 42’nin yayınına katılan Davutoğlu, Pelikan Dosyası’na ilişkin olarak, “Bu bir FETÖ taktiğidir. Kimliği meçhul görünüyor. Herkes biliyor kimler olduğunu, kimse sahiplenemiyor, yazanlar bile gayrı ahlaki bir iş yaptığını biliyor. Çıkıp, ‘ben yazdım’ diyemiyor. Kimlerin hangi yalıda yazdığı, kimin finanse ettiği de biliniyor” dedi.
Bu kiyilerin kendi vicdanı ile barışık olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Hedef vicdanlı insanların itibarsızlaştırılarak devre dışına çıkarılmasıdır. Troll’leri kullanan isimlere de gerçek isimleriyle organize edenlerin şu davaya zerre katkısı olmamıştır. Oturdukları sırça saraylar dışında halkın içine girmemişlerdir. En adi en alçak iftiraları bu davaya hizmet edenlere rahatlıkla yaptılar. Sadece kendim için değil Mehmet Görmez Hoca için de söylüyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı dönemi bir yüz akıdır. Eleştirirsiniz o ayrı, eleştiriye açığım ama itibarsızlaştırmak için bir takım çeteleri; bir takım tetikçileri tutunca, bunun arkasında 14 yıllık birikimi yok etmek isteyenler vardır”
“Şahsıma karşı olsa zaten ben makamı bıraktım. Mesele ben değilim, benim temsil ettiğim yaklaşım” diyen Davuoğlu “Bir yıldır tenezzül etmediğimiz için cevap vermiyoruz. Konu buraya geldiği için nihayetinde şimdi konuşuyoruz. Troll’lere kızmıyorum gönül koymuyorum ama susanlar beni üzüyor”dedi.