Siyaset Dedesinin adını taşıyan camiyi açtı

Dedesinin adını taşıyan camiyi açtı

27.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Tuzla’da, dedesinin adını taşıyan “Hacı Bekir Yıldırım Camisi”nin açılışını gerçekleştirdi.

Dedesinin adını taşıyan camiyi  açtı

Açılış töreni öncesi, vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, Mısır’daki camiye yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, “Mübarek cuma günü, cuma namazında hiçbir şeyden haberi olmadan, kendilerini Allah’a, Allah’ın mekanında teslim etmiş insanlara alçakça saldırıp, 300’ün üzerinde masum insanın hayatına girdiler, katlettiler. Bunu da ne yazık ki İslam adına yaptıklarını söylüyorlar. Bizim dinimiz öldürmeyi değil, yaşatmayı emrediyor. Bir insanı yaşatmak bir alemi yaşatmaya bedel. Hal böyleyken bu sapık ideoloji ve bu terör örgütü maalesef bölgemizi 5-6 yıldan beri kana buladı, dinimize en büyük kötülüğü yaptı. Bunların yaptığının ne Müslümanlıkla ne de insanlıkla alakası var. Şiddetle kınıyoruz, bunlar Müslüman olamaz, bunlar insan dahi olamaz” ifadelerini kullandı. Konuşmasında Tuzla’da 4 mahalleye cemevi yapıldığına da dikkat çeken Yıldırım, “Camiler de bizim, cemevleri de bizim” dedi.

Haberin Devamı

Dedesinin adını taşıyan camiyi  açtı

Cami açılışına Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ ve Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehdi Eker, Erol Kaya, Hamza Dağ, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti milletvekilleri Mustafa Şentop, Ekrem Erdem, Halis Dalkılıç, Osman Boyraz, Hasan Sert, Hasan Turan, Serkan Bayram, Mahmut Atilla Kayan ile bazı belediye başkanları da katıldı.