Siyaset ‘Demokrasinin yara aldığını görüyoruz’

‘Demokrasinin yara aldığını görüyoruz’

29.05.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi ziyaret için geldiği Bursa’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Demokrasinin yara aldığını görüyoruz’

Babacan, “Ülkemiz gerçekten her anlamda zor bir dönemden geçiyor. Sorunların sebeplerine baktığımızda; orada temel hak ve özgürlükler ile ilgili sıkıntıları görüyoruz, hukukun üstünlüğü ilkesinin yok sayıldığı, hukuk devletinin adeta yerle bir edildiği bir tablo görüyoruz. Yine demokrasimizin ağır yara aldığını, ciddi eksiklikler sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Bu sorunlar çözülmeden Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarının asla çözülemeyeceğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Babacan, erken seçim ile ilgili soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Erken seçimle ilgili, bugünkü şartlarda Sayın Erdoğan’ın kendi isteğiyle seçime gitmesini ben beklemem, ülke bu kadar zor şartlardayken, iktidara destek 2002 yılından bu yana en düşük seviyelerdeyken, kaybedeceği bir seçime gitmesini beklemem ama şartlar zorlayabilir. Küçük ortak ben artık yokum dese, ülke hızlı bir şekilde seçime gitmek zorunda kalabilir. Son yaşadığımız olayda, Sayın Erdoğan’ın önünde iki tercih vardı, ya bu iddialarının üzerine gidilmeli diyecekti küçük ortağını kaybedecekti, ülke seçime gidecekti, ya da yanlışlarının üzerinde duracaktı, ikincisini seçti.”

Ali Babacan, daha sonra partisinin İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı. Bursa DHA