Siyaset Demokratik özerklik bildirisi antidemokratiktir

Demokratik özerklik bildirisi antidemokratiktir

21.07.2011 - 18:30 | Son Güncellenme:

AKP Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, "‘Demokratik Özerklik’ bildirisi antidemokratiktir ve dayatmacı bir anlayışın ürünüdür" dedi.

Demokratik özerklik bildirisi antidemokratiktir

Yazılı bir açıklama yapan AKP Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, sivil toplum kuruluşlarının yayınladığı açıklamayı değerlendirerek, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, bölge halkının gerçek duygu ve düşüncelerini yansıtan anlamlı bir mesaj hazırlamışlardır. Sivil toplum kuruluşları bir anlamda halkın nabzıdır. Toplum ne düşünüyor, ne hissediyorsa STK’lar da o hissiyatı dillendirirler.

Biz bireyin özgürlüğü, bireyin özerkliğinden yanayız. ‘Demokratik Özerklik’ bildirisi anti demokratiktir ve dayatmacı bir anlayışın ürünüdür. Sorunları birlikte konuşmak ve bir arada yaşamayı öne almak yerine çatışma, ayrışma ve iletişimsizlik dayatılmamalıdır.

STK’ların yayınladığı bildiride de yer bulduğu gibi; toplumsal bir mutabakatla yeni bir anayasa hazırlığı öncesinde, hakların koruma altına alınacağı, özgürlüklerin genişletileceği, bir arada özgürce ve kardeşçe yaşamaya dair umutlarımızın arttığı bir dönemde alınan bu kararla yeni anayasa sürecinin akamete uğratılması istendiği kanaati öne çıkıyor."