Siyaset Denizli'de Bahtiyar depremi

Denizli'de Bahtiyar depremi

04.12.2008 - 17:35 | Son Güncellenme:

.

Denizlide Bahtiyar depremi

DENİZLİ'de, DYP'li Belediye Başkanı Ali Aygören döneminde başkan yardımcılığı yapan, üç gün önce başkan adayı olmak için DP Merkez İlçe Başkanlığı'ndan istifa eden Belediye Meclisi üyesi Ümit Bahtiyar, MHP'nin Denizli Belediye Başkan aday adayı oldu. Bahtiyar'ın adaylığını MHP İl Başkanı Feridun Ünal düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. DP'den Denizli Belediye Başkan aday adayları arasında gösterilen Bahtiyar'ın, MHP'nin adayı olması DP teşkilatında soğuk duş etkisi yarattı. DP İl Başkanı Zafer Bakırsoy da Ümit Bahtiyar ve MHP il yönetimini eleştirdi.
MHP İl Başkanlığı'nda Merkez İlçe Başkanı Köksal Bıçak'la birlikte basın toplantısı düzenleyen MHP İl Başkanı Feridun Ünal, AKP'nin altı yıl süren zulüm politikaları sonunda Denizli'nin ilk kez göç veren bir il konumuna geldiğini, AKP iktidarı eliyle bilinçli bir şekilde yok edilmeye çalışıldığını ileri sürdü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Büyük Çatı Projesi kapsamında, siyasi yelpazenin her kesimine hitap edebilecek adaylarla yola çıktığını belirten Feridun Ünal, “Denizli'ye yakışan, genç olmasına karşın deneyimli, dinamik, toplumun her kesiminin kabul edebileceği Ümit Bahtiyar'ı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin hayır duasını ve olurunu alarak Denizli Belediyesi başkan adayı olarak göstermeye karar verdik. 18 ilçede ve tüm beldelerde aday göstereceğiz. DP ile seçim ittifakı konusunda görüşmelerimiz de sürüyor” dedi.
Öte yandan, Ümit Bahtiyar'ın kararı DP'de şok etkisi yarattı. Ümit Bahtiyar'ı manevi oğlu olarak gören, belediye başkanlığı döneminde yardımcılık görevi veren, DP Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Aygören'in bile Bahtiyar'ın MHP'nin adayı olacağından haberdar olmadığı öğrenilirken; İl Başkanı Zafer Bakırsoy yapılanın siyasi ahlaka sığmadığını söyledi.
MHP'nin aylardan bu yana sürdürdüğü aday arama çalışmalarından sonuç alamadığı için, partilerinin merkez ilçe başkanını aday göstermek zorunda kaldıklarını ileri süren Bakırsoy, “Bu yapılan, aday olan eski merkez ilçe başkanımız açısından da, Bahtiyar'ı aday gösteren MHP yönetimi açısından da siyasi ahlaka uymayan bir tutumdur. MHP ile seçim ittifakı konusunda sürdürdüğümüz görüşmeler bu noktadan itibaren sona ermiştir” dedi.