Siyaset "Devleti koruyacak kurumlar bertaraf edildi"

"Devleti koruyacak kurumlar bertaraf edildi"

14.02.2014 - 16:17 | Son Güncellenme:

CHP’nin eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, devleti koruyacak kurumların bertaraf edildiğini söyledi

Devleti koruyacak kurumlar bertaraf edildi

Antalya’nın batı ilçelerinde yerel seçime yönelik çalışmalara başlayan CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ilk durağı Kemer oldu. Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, bir grup partili ile birlikte Kemer’e giden Baykal, ilk olarak CHP Kemer İlçe Başkanı Belma Murtazaoğlu ile bir araya geldi. Baykal daha sonra esnaf ve vatandaşları ziyaret etti, CHP Kemer Belediye Başkan Adayı Umut Güneş’in seçim bürosuna geçti.

CHP’YE DÖRT KOLLA SARILIN
Ülkenin kritik bir noktadan geçtiğini ileri süren Baykal, şöyle konuştu: “17 Aralık’ta başlayan süreçte 4 bakan istifa etti. Bakan çocuklarıyla, siyasetle iş dünyasının çıkar ilişkileri ortaya çıktı. Hâla 4 bakan hakkındaki fezleke meclise bir türlü gelemedi. Ama diğer partilerin fezlekeleri anında meclise taşınıyor. Artık CHP’ye 4 kolla sarılmalıyız. Türk halkının CHP’ye ihtiyacı vardır. 30 Mart’ta mutlaka sandığa gidip CHP’nin kazanması için her çabayı göstermeliyiz.”
Partinin adaylarına sahip çıkacaklarını kaydeden Baykal, “Umut Güneş’in seçim kazanacağı konusunda hiç endişe taşımıyorum. 30 Mart akşamı Kemer’in Belediye Başkanı Umut Güneş olacaktır” diye konuştu. Baykal ve beraberindekiler daha sonra Kuzdere köyünde köylülerle sohbet etti, CHP’ye geçen vatandaşlara parti rozeti taktı.
Batı ilçeleri gezisine Kumluca’da devam eden Baykal, CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, CHP Kumluca Belediye Başkanı İsa Güzel ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Devleti koruyacak kurumların bertaraf edildiğini savunan Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yargı yolsuzluklara karşı gereğini yapabiliyor mu? Hayır. Polis gereğini yapabiliyor mu? Hayır. Kurumlar asıl görevlerini yapamıyorsa devlet tehlike altındadır. Gidişat iyi değildir. Sizi bu yüzden önümüzdeki seçimlerde CHP’ye oy vermeye bekliyorum. Aday olamadım. Beni aday etmediler diyerek küskünlük yapmayın. Bu gün birlik zamanıdır. Yeni hazırlanan paket yasada kendilerini kurtaracak yasalar var. Hükümetin uğraştığı tek şey, yolsuzlukların üstünü örtmektir. Savcı ve polis tayinidir. Bakın bu ülkenin genelkurmay başkanını terör örgütünün başı diye hapse attılar. Şimdi de bir yanlış oldu diyorlar. O zaman gereğini yap, yapmıyorlar. O zaman Ergenekonun savcısıyım dedi. Ben de avukatıyım dedim. Şimdi CHP yine haklı çıktı.”
Baykal, Kumluca’dan sonra Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde parti teşkilatlarını ziyaret etmek ilçeden ayrıldı.

Yazarlar