Siyaset Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: FETÖ’den 3 bin kişi ihraç edildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: FETÖ’den 3 bin kişi ihraç edildi

07.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in 4-6 yaş grubu çocuklara Kuran-ı Kerim öğretilmesine ilişkin "Orta Çağ zihniyeti" yorumuna tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: FETÖ’den 3 bin kişi ihraç edildi

Erbaş, "Talihsiz bir konuşma. Çocukların din eğitimini Orta Çağ zihniyetine benzetmek kabul edilebilir bir şey değil" dedi. Erbaş, İstanbul’da dün medya temsilcileriyle kahvaltı programında buluştu. Anayasal bir kurum olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütün hassasiyetine rağmen bazı kesimlerce, kurum ve mensupları hakkında olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Erbaş, "Bu durum, yeni nesillerin bilincinde onulmaz yaralar açmakta; din-değer ve medeniyet algısını tahrip etmektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Devletin bize verdiği yetki’

Sorulara yanıt veren Erbaş, Özgür Özel’in "Orta Çağ" benzetmesine şu yanıtı verdi: "4-6 yaş grubuna dini eğitim bizim önem verdiğimiz bir eğitim alanıdır. Çünkü hepimiz biliyoruz ki küçük yaşlarda çocuklarımıza değerlerimizi öğretmemiz lazım... Devletin de bize verdiği bir yetkidir bu, toplumu her kesimiyle din konusunda aydınlatmak. Tabii siyasi kişiler zaman zaman kendi anlayışları doğrultusunda konuşmalar yapıyorlar. Bu konuşmayı da ben öyle değerlendiriyorum, talihsiz bir konuşma olmuştur. Orta Çağ’a benzetilmiştir. Orta Çağ zihniyeti, batı karanlığı ile alakalı tanımlamadır. Tamamen Batı’nın bir tanımlamasıdır... Dolayısıyla çocukların din eğitimini Orta Çağ zihniyetine benzetmek kabul edilebilir bir şey değil. Zaten milletimiz büyük tepki gösterdi, biz de tepkimizi çeşitli vesilelerle gösterdik. Yani gönül ister ki hiç kimse bu tür yorumlarla milletimizi rahatsız etmesin."

Haberin Devamı

‘Camilerde tedbirliyiz’

Erbaş, 15 Temmuz sonrasında Diyanet'te de FETÖ'ye yönelik soruşturmaların sürdüğünü, 10 bine yakın teftiş dosyasından 3 bin civarında kişinin ihraç edildiğini kaydetti. DAEŞ ve PKK'ya yönelik soruşturmalar da yürütüldüğünü ifade eden Erbaş, 200 civarında da PKK'ya müzahir olan kişinin ihraç edildiğini belirtti. İmam hatip öğrencileri başta olmak üzere deizm ve ateizm oranlarının arttığı iddialarına da yanıt veren Erbaş, "6 ay kadar önce yaptırdığımız araştırmada 'deist misin' sorusuna cevap, orana bile girmedi. Sayıları artsın diye yapılan anketler var" ifadelerini kullandı. Erbaş, Omicron varyantıyla artan vakalar ve camilerde ibadetin sorulması üzerine “Camilerde tedbirlere devam ediyoruz. Aşı yaptırmamanın vebal olduğunu söylüyoruz” dedi. Erbaş, hac ve umre konusunda da çalışmaların devam ettiğini ancak vakaların endişe oluşturduğunu bu nedenle beklemekten başka çare olmadığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın medya mensuplarıyla buluşmasına Miliyet Gazetesi Haber Müdürü Azmi Yılmaz da katıldı.