Siyaset Diyarbakır’da 5 tutuklama

Diyarbakır’da 5 tutuklama

14.10.2008 - 00:09 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da dördü polis, 5 görevlinin şehit olduğu saldırıyla ilgili olarak yakalanan 8 zanlıdan beşi tutuklandı. Tutuklananlardan üçünün eyleme bizzat katıldığı açıklandı

Diyarbakır’da 5 tutuklama

Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu’nun servis otobüsüne 8 Ekim’de düzenlenen ve dördü polis, biri sivil memur beş görevlinin şehit olmasına, 18 kişinin de yaralanmasına yol açan saldırının ardından yakalanan sekiz zanlıdan beşi tutuklandı. Zanlılardan üçünün eyleme katıldığı belirtildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, olay yeri ve çevrede yapılan araştırmalar sonucunda Kalaşnikof marka iki adet uzun namlulu silah, dokuz adet uzun namlulu silah şarjörü, beş adet el bombası, el yapımı bir bomba, 120 dolu fişek ile 136 boş kovan ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

‘3’ü bizzat eyleme katıldı’
“Eylemi gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarının tespiti ve yakalanmalarına yönelik olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce yürütülen istihbari, teknik kriminal çalışmalar ile vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar doğrultusunda 9 Ekim günü yapılan operasyonlar neticesinde, aralarında eyleme bizzat katıldıkları, silah kullandıkları ve el bombası attıkları tespit edilen üç şahıs ile bu şahıslara yardım ve yataklık yaptıkları değerlendirilen beş kişi olmak üzere toplam sekiz kişi yakalanmıştır.
Şahısların ikamet ve üzerlerinde yapılan aramalarda iki adet el telsizi, bir adet diz üstü bilgisayar, cep telefonları, sim kartlar ve hafıza kartları, çok sayıda yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.”
Adliyeye sevk edilen zanlılardan saldırıya katıldıkları belirtilen A.Y., H.Y. ve M.Y. “Terör örgütüne üye olmak ve silahlı eylemde bulunmak” suçundan, N.B. ve K.B. de “Terör örgütüne yardım ve yataklık” suçlarından tutuklandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır’da 5 tutuklama