Siyaset Diyarbakır’da bayramlaşmaya ‘sağlık’ engeli

Diyarbakır’da bayramlaşmaya ‘sağlık’ engeli

06.12.2008 - 01:16 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Gül’ün kulağındaki sorun yine nüksettiği için bayramda Diyarbakır’a gidemeyeceği açıklandı

Diyarbakır’da bayramlaşmaya ‘sağlık’ engeli

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kurban Bayramı’nın ilk günü Diyarbakır’a yapmayı planladığı ziyaret nedeniyle günlerdir tartışılan programı, “kulağındaki sorunun yeniden baş gösterdiği” gerekçesiyle ertelendi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeye yaptığı son ziyaretlerde yaşanan protesto eylemleri nedeniyle önem kazanan ziyareti “sağlık sorunları” nedeniyle erteleyen Gül, dün İstanbul’daki zirveye de karayolu ile gitti.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden dün sabah yapılan açıklamada, Gül’ün, Mart 2006’da Tunus seyahati sırasında bir kulak rahatsızlığı geçirdiği ve tedavi gördüğü anımsatılarak şöyle denildi:

Köşk’ün açıklaması
“Bu rahatsızlığının yeniden nüksetmesi üzerine doktorları 15 gün sürecek bir tedaviye başlamışlar ve bu süre içerisinde uçağa binmemesini istemişlerdir.
Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız çok istemelerine rağmen Kurban Bayramı’nda Diyarbakır’a yapmayı düşündükleri seyahati ertelemek durumunda kalmışlardır.”
Gül, açıklamanın yapıldığı saatlerde, Türkiye-Pakistan-Afganistan üçlü zirvesi için karayoluyla İstanbul’a gitti.”
Gül’ün, 29 Kasım’da Türkmenistan’dan dönüşünde uçakta sol kulağında rahatsızlık hissettiği öğrenildi. Dr. Bülent Akıncı ile dönüşümlü olarak Gül’ün bütün seyahatlerinde Cumhurbaşkanlığı ekibinde yer alan Dr. Murat Akçay’ın, uçakta Cumhurbaşkanı’na ilk müdahaleyi yaptığı belirtildi. Ankara’ya dönüşünde kulağını muayene eden doktorlarca 15 günlük uçuş yasağı getirilen Gül’ün, bu süre içinde havayolu ile seyehat edemeyeceği kaydedildi.
Gül, Mart 2006’da Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi’nde Kulak-Burun Boğaz Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. Sertaç Yetişir tarafından “iç kulakta kanama” tespiti üzerine ameliyat edilmişti.

Baydemir şifa diledi
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Gül’ün ertelenen Diyarbakır gezisi için şunları söyledi:
“Barış çabası için illa Diyarbakır’da olmak gerekmiyor.
Biz bayram namazında Rabbimizden barış temennisinde bulunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da Ankara’dan bu duaya iştirak edebilir, barış için rol ve misyon üstlenebilir.”

Kayseri de iptal
Erciyes Üniversitesi’nin (EÜ) 17 Aralık Çarşamba günü yapılacağı duyurulan 30. Yıl Kutlama Töreni’nin, Gül’ün çalışma programının yoğunluğu nedeniyle iptal edildiği bildirildi.