Siyaset Dokunulmazlık öncelikli değil

Dokunulmazlık öncelikli değil

20.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin, Bingöl’de şehit yakınına küfrettiği görüntülerin ortaya çıkmasının ardından grup başkanvekilliği görevinden istifa eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında hazırlanıp Meclis’e gönderilen “dokunulmazlık” fezlekesi ile ilgili nasıl bir adım atacağı tartışılıyor.

Dokunulmazlık öncelikli değil

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara -  AK Parti kurmayları, fezlekenin sevk edildiği Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu’nda çoğu “cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle düzenlenen 300’e yakın “hakaret” dosyası bulunduğuna işaret ederken, yalnızca Türkkan’ın fezlekesinin diğerlerinden ayrılarak komisyon gündemine getirilmesine sıcak bakmadıklarını ifade ediyor.

Haberin Devamı

300’e yakın dosya

Türkkan hakkındaki “dokunulmazlık” fezlekesi ile ilgili Meclis’in nasıl bir adım atacağı tartışılırken, Karma Komisyon haftaiçi HSK seçimleri için aday belirleme gündemiyle toplandı. Bu toplantıda Türkkan dosyası gündeme getirilmedi

AK Parti kurmayları, komisyonda çoğu “cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle düzenlenen 300’e yakın “hakaret” dosyası bulunduğuna işaret ederken, yalnızca Türkkan’ın fezlekesinin diğerlerinden ayrılarak komisyon gündemine getirilmesine sıcak bakmadıklarını ifade ediyor. AK Parti kaynakları, karma komisyonun toplumun hassasiyetleri ve kamuoyunun beklentileri çerçevesinde terör, adam öldürme, çocuğun cinsel istismarı, kadına şiddet gibi dosyalarda milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına öncelik verdiğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Terör fezlekeleri var

Parti kulislerinde de, karma komisyonda görüşülmeyi bekleyen “terör” fezlekeleri dururken, “hakaret” dosyalarının öncelikli gündem yapılmasının kamuoyunda farklı algılanabileceği, başta İYİ Parti olmak üzere Millet İttifakı ve bileşenlerinin de bu durumu AK Parti aleyhine propaganda amaçlı kullanabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.