Siyaset DP’nin 14’üncü olağan kongresi yarın yapılıyor

DP’nin 14’üncü olağan kongresi yarın yapılıyor

05.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Merkez sağın iki partisi DYP ile ANAP'ın 2009 yılında çatısı altında birleştiği Demokrat Parti'nin 14. olağan kongresi yarın yapılacak.

DP’nin 14’üncü olağan kongresi yarın yapılıyor

AYDIN HASAN Ankara - Ankara'da Atatürk Kapalı Spor ve Sergi Sarayı salonunda "Özgür birey güçlü toplum/Başka bir Türkiye" sloganıyla toplanacak kongrede; genel başkan, Genel İdare Kurulu, Merkez Karar Kurulu ve Yüksek Haysiyet Divanı seçimleri yapılacak. Kongre tarihi için özellikle 6 Mart seçildi. Çünkü 5 ve 6 Mart günleri cemrenin toprağa düştüğü gün olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

DP Genel Başkanı Uysal, kongrede genel başkanlığa yeniden aday olacak. Uysal, kongreyle ilgili Milliyet'e şu değerlendirmede bulundu: "15-20 yılda bir Türk siyaseti bir güncelleme yapar. Artık Türkiye'de söyleyecek sözü kalmamış bir siyasi iktidar var. Bizim kökenimiz 1946 yılında kurulan Demokrat Parti'ye uzanıyor. 70 yılı aşan bir siyaset geleneğimiz var. Celal Bayar'ın, Adnan Menderes'in temsil ettiği bir geleneğin içinden geliyoruz. Biz DP olarak kongremizi yaparak önümüzdeki dönemde merkez sağı temsil eden bir anlayış içinde millete karşı vazifemizi yapmak gayreti içinde olacağız.  Bir yandan özgürlüklerin öne çıktığı diğer taraftan refahın egemen olduğu bir Türkiye hedefi içindeyiz. Cemrenin düştüğü gün yapacağımız kongre ile Türkiye'de yeni bir uyanış için adım atacağız."