Siyaset Dünyayı harekete geçirmek için elimizden geleni yapacağız

Dünyayı harekete geçirmek için elimizden geleni yapacağız

11.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin halkına saldırıları konusunda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü.

Dünyayı harekete geçirmek için elimizden geleni yapacağız

ANKARA Milliyet - İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Abbas ve Heniyye ile ayrı ayrı birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmelerde, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.  İsrail’in Kudüs’teki saldırılarını “terör” olarak nitelendiren Erdoğan, sadece Müslümanların değil, bütün bir insanlığın vicdanını yaralayan bu alçakça saldırıları ve Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadığını ifade etti.

Haberin Devamı

‘Filistin’in yanındayız’

İsrail’in uyguladığı terörü ve işgali durdurmak için başta İslam alemi olmak üzere, tüm dünyayı harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya ve Kudüs’ün izzetini korumaya devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün ayrıca Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, İsrail’in insanlık dışı saldırılarının muhatabının esasında bütün Müslümanlar olduğuna işaret ederek, bu saldırıları ve zulmü durdurmak için birlikte çalışmanın önemli olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan paylaştığı mesajında “Cumhurbaşkanımız BM başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ve dünya devletlerinin dikkatini, İsrail’in uyguladığı devlet terörüne çekmeyi başarmıştır” ifadelerini kullandı.