Siyaset Edirne’deki oruç tartışması Meclis’e taşındı

Edirne’deki oruç tartışması Meclis’e taşındı

06.09.2009 - 01:16 | Son Güncellenme:

CHP Edirne Millitvekili Rasim Çakır, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci ve İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu’nun, “Edirneliler oruç tutmuyor, tutanlara saygıları yok” sözlerini TBMM gündemine taşıdı

Edirne’deki oruç tartışması Meclis’e taşındı

Edirne Valisi Mustafa Büyük Başkanlığı’nda 3 Eylül’de toplanan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti ramazan

Edirne’deki oruç tartışması Meclis’e taşındı
yardımlarını görüştü. Toplantıda konuşan Edirne Müftüsü Taşçıoğlu, “Ramazan ayındayız, ama başta vali yardımcımız bile bunun farkında değil. Geçenlerde bir vali yardımcısının odasına gittim. Geldiğimi gördüğü halde çay içiyordu. Ramazan ayındayız, içeriye bir ilin müftüsü geliyor. Hiç umurunda olmuyor” dedi.

‘Edirneliler böyle’
Taşçıoğlu, sözlerinin devamında, “Şehri gezdiğim sırada Eski Cami önünde bulunan Kızılay Kan Merkezi’ne ait çadırın önünden geçiyordum. Ramazan olmasına rağmen buradaki görevliler de çay ve sigara içiyordu” dedi. Demirci de bu sözler üzerine devreye girerek, “Zaten bu Edirneliler böyle. Hiçbir şeye saygıları yok” diye konuştu. Toplantıda üyelerden Fuat Ozan, tepki göstererek, “Burada Edirnelilere hakaret ediyorsunuz. Herkesin dini inançları kendisinedir. Bunu yargılamak size düşmez” dedi.
Toplantıdaki tartışmanın kamuoyuna yansımasının ardından CHP’li Çakır, TBMM’ye soru önergesi verdi. Çakır, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde şöyle dedi:“‘Edirnelilere karşı hükümetinizin atadığı bu devlet görevlilerinin tutumunu uygun buluyor musunuz? Ve ne tür tedbirler almayı düşünüyorsunuz?”