Siyaset ‘Ekonomi programı gayet sağlam bir teorik zemine sahip’

‘Ekonomi programı gayet sağlam bir teorik zemine sahip’

17.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin 21. kuruluş yıl dönümü kutlamaları, önceki akşam ATO Congresium’da yapıldı.

‘Ekonomi programı gayet sağlam bir teorik zemine sahip’

Ayşegül Kahvecioğlu - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının satır araları ile kutlama programına hakim atmosferde, AK Parti’nin 2023 seçimlerinde izleyeceği stratejinin ipuçları da vardı. Hükümetin ekonomi modeline yönelik eleştirilere değinen Erdoğan, yeni ekonomik programın ‘sağlam bir teorik zemine’ sahip olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bahçeli’nin gülleri

MHP lideri Devlet Bahçeli, Erdoğan’ın konuşma yaptığı salona 21 turuncu gülden kırmızı zemin üzerine beyaz çiçekli bir aranjman gönderdi. Sepetin üzerinde arkalı önlü 2023 adet çiçek işlemesi yer aldı. Bahçeli’nin gönderdiği çelenkte arzu, heves ve gururu temsil ettiği ve verildiği kişi için ‘ayrılmayalım’ mesajı içerdiği bilinen turuncu renkli güllerin kullanılması dikkati çekti. Erdoğan’ın ise konuşma yapmak üzere sahneye çıkarken çelengin önünde duran kameramanı çiçeğin önünü açması için uyarması geceye ilginç bir an olarak damgasını vurdu.

‘Ekonomi programı gayet sağlam bir teorik zemine sahip’

‘2023 patlama yılı’

Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları’nın ‘Reisin uğruna bir ömür verilir’, ‘Vur vur inlesin altılı masa dinlesin’ sloganları ile sık sık bölünen konuşmasında ‘dava’ vurgusu yaparak, “Yürüttüğümüz kutlu mücadeleyi 2023 seçimlerini de kazanarak inşallah taçlandıracağız. 2023, gençliğimizin patlama yılı olacak” dedi. Erdoğan, aynı gün sabah saatlerinde katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında eski yol arkadaşları Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan’a isim vermeden “Yıkım masasında garnitür oldular” ve “Üç kuruşluk menfaatleri için geçmişlerini reddettiler” şeklinde ifadelerle yüklense de akşamki programda partiden ayrılan isimlere “geçmişteki hizmetleri” için teşekkür etti. Ancak konuşmasının bir bölümünde iki isme yine “Şahsi hırslarının ürünü ajandaları sebebiyle bunların kurduğu masaya payanda olanlara ise biz sadece acıyoruz” sözleriyle tepki gösterdi. Erdoğan’ın konuşmasının son bölümde yeni ekonomik programın ‘sağlam bir teorik zemine ve gerçekçi bir uygulama planına’ sahip olduğunu söyleyerek, “Bizim uyguladığımız ekonomi programı, geçmişin değil geleceğin üzerine kuruludur. Biz kur garantili milli paradan bahsediyoruz ama bunu hazmedemiyorlar. İktisatçıların bazıları bu gerçekleri bildikleri halde sahiplerine yaranmak için programımızı kötülerken, bir kısmı cehaletleri sebebiyle bize kör düşmanlık yapıyor. Bildikleri tek ekonomi teorisiyle Türkiye’yi değerlendirenleri kendi kısır dünyalarıyla baş başa bırakıyoruz” dedi.