Siyaset Emeğiniz her türlü takdirin üzerinde

Emeğiniz her türlü takdirin üzerinde

20.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşasında görev yapan personelle buluşan Bakan Karaismailoğlu'nu arayarak işçilere seslenen Erdoğan, "Bir tarih yazdınız ve yazdığınız bu tarihle 10 yıllar sonra da anılacaksınız. Sizleri şahsım, ailem, milletim adına tebrik ediyorum" dedi.

Emeğiniz her türlü takdirin üzerinde

ÇANAKKALE DHA - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önceki gün hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşasında görev yapan personelle Lapseki şantiyesindeki kahvaltıda buluştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplantıya, Karaismailoğlu aracılığıyla telefonla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçilere hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Sizlerin, dün yaşadığımız o mutlu günün ardından böyle bir kahvaltılı sohbette bir araya gelmenizden ayrıca memnun oldum. Tabii ki bu arada gerek Bakanımız Adil Bey, gerekse yüklenici firmaların yöneticileri, sahipleri, gerekirse mühendisinden mimarına, bunun yanında tüm işçi kardeşlerim hepiniz hakikaten çok farklı bir özveriyle bu eseri meydana getirirken, bir tarih yazdınız ve yazdığınız bu tarihle de 10 yıllar sonra da inşallah anılacaksınız. Köprünün üzerinden bir yakadan diğer yakaya geçmek suretiyle oradaki güzelliği yaşadım, oradaki güzelliği gördüm ve burada sizlerin korkusuzca emeğiniz her türlü takdirin üzerindedir. Sizleri şahsım, ailem, milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum. Sizlere de tüm ailenizle birlikte mutluluklar diliyorum. Allah yar, yardımcımız olsun diyorum, hepinizi gözlerinizden öpüyorum. Sağ olun, var olun."

Haberin Devamı

'Kendinizle gurur duyun'

Bakan Karaismailoğlu da, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın hayata geçirdiği en prestij projelerinden biri olarak niteleyerek, binlerce çalışanla köprüyü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu'nu başarıyla tamamladıklarını söyledi. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın hizmetine yakışır bir eser kazandırmanın haklı gururunu ve mutluluğunu paylaştıklarını söyleyen Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Bu dev projenin çeşitli kademelerinde birlikte yol aldık, mesai harcadık, alın teri döktük. Karşılaşılan zorlukları birlikte aştık ve bu muazzam eseri omuz omuza hep birlikte tamamladık. Aranızda Kömürhan Köprüsü, Avrasya Tüneli, Ovit Tüneli, Osmangazi ya da Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi diğer binlerce projelerimizde emeği olan arkadaşlarımız da var. Bu emeklerin, dev eserler olarak ülkemize döndüğünü bizler görüyoruz. Sizler de kendinizle gurur duyun.”

Emeğiniz her türlü takdirin üzerinde

Karaismailoğlu işçilerle birlikte özçekim yaptı.