Siyaset Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajında 15 Temmuz vurgusu yaptı

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajında 15 Temmuz vurgusu yaptı

30.08.2017 - 09:41 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta kutlanıyor. Ankara'daki kutlamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajında 15 Temmuz vurgusu yaptı ve "Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman  gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı  sürdüreceğiz"dedi.Resmi törenlerin ikinci adresi ise, Beştepe. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etti.Cumhurbaşkanı ile Bahçeli'nin samimi sohbeti günün en çok konuşulan anı oldu.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı mesajında  15 Temmuz vurgusu yaptı

Büyük zaferin 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı. Daha sonra Erdoğan başkanlığındaki, aralarında TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanlarının da bulunduğu heyet, Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Haberin Devamı

CANIMIZ PAHASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine ay yıldız motifli çelengi bıraktı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı, tören alanındaki Cumhurbaşkanlığı Bandosu tarafından çalındı. Erdoğan ve beraberindekiler, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Aziz Atatürk, büyük zaferin 95. yıl dönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. Kurtuluş Savaşımızın başarıya ulaşmasının müjdecisi olan bu tarihi zaferi, Malazgirt'ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin çok önemli bir halkası olarak görüyoruz. 30 Ağustos'ta kazandığımız zaferden aldığımız güçle Cumhuriyetimizi kurarken hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştik. Türkiye çizdiğiniz hedefler doğrultusunda yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz gecesi sergilenen destansı direniş, ülkemizin ekonomik ve siyasi bağımsızlığına yönelik tüm saldırıları bertaraf etme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere emaneti olan bu vatana canımız pahasına sahip çıkmayı sürdüreceğiz.Ruhunuz şad olsun."

Haberin Devamı

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Anıtkabir'de devlet erkanının katıldığı töreni geçen yıl olduğu gibi vatandaşlar da izledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anıtkabir'e gelişinde ve buradan ayrılışında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganı ve vatandaşın sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi. Tören dolayısıyla Anıtkabir çevresinde yoğun güvenlik önlemi alınırken garnizonda görevli askerler, elektronik cihazlarla kimlik kontrolünün ardından Anıtkabir'e alındı. Anıtkabir'deki törende, "dronesavar" olarak bilinen silahı taşıyan Cumhurbaşkanlığı korumaları da dikkat çekti.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı mesajında  15 Temmuz vurgusu yaptı

BAHÇELİ-ERDOĞAN SAMİMİYETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi törenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet ile kısa bir süre sohbet etti. Erdoğan ile Bahçeli arasındaki samimi anlar, kameralara yansıdı.

Haberin Devamı

İKİNCİ ADRES BEŞTEPE

Resmi törenlerin ikinci adresi ise, Beştepe. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde üçüncü kez yapılan tören, ana binanın girişinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, kabine üyeleri, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, orgeneral ve oramiraller, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca'nın da aralarında bulunduğu yüksek yargı organlarının üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, korgeneral ve koramiraller, tümgeneral ve tümamiraller, tuğgeneral ve tuğamiraller, astsubaylar, uzman çavuşlar, tören kıtası askerleri, sivil memurlar ve bürokratlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini iletti.

Haberin Devamı

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı mesajında  15 Temmuz vurgusu yaptı

Öte yandan Erdoğan'ı, yabancı misyon şefleri ve uluslararası kuruluşların temsilcilerinin yanı sıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang'ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin büyükelçileri de 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutladı. Erdoğan, tebrik sırasında bazı büyükelçilerle sohbet etti.
RESEPSİYONDA ÖZLE DAVETLİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde, 30 Ağustos resepsiyonu düzenlenecek.Resepsiyona, bakanlar ve milletvekillerinin yanısıra sanat, spor ve iş dünyası ile çeşitli meslek kuruluşlarının temsilcileri de katılacak. Resepsiyonun özel davetlileri de var; Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK tarafından şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün ailesi, İzmir Adliyesi önünde düzenlenen terör saldırısında şehit düşen 43 yaşındaki Fethi Sekin'in ailesi, teröritler tarafından şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ailesi ve PKK'lı teröristlerin saldırısıyla şehit olan 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesinin resepsiyona katılması bekleniyor.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı mesajında  15 Temmuz vurgusu yaptı

Haberin Devamı

İSTANBUL'DAKİ İLK TÖREN TAKSİM MEYDANI'NDA

İstanbul'daki törenlerin ilk adresi ise Taksim Meydanı oldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılımı ile, Taksim'deki Özgürlük Anıtı'na çelenk bırakıldı. Terönler Vatan Caddesinde devam etti.

TURİSTLER DE KATILDI...

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Antalya, İzmir, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kayseri, Kırıkkale, Yozgat, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Malatya,Konya, Afyonkarahisar, Aksaray, Karaman, Elazığ'da törenlerle kutlandı. Antalya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıldönümü, yenilenen Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı.Meydandaki kutlamalara Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Antalya protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar ve bayraklarla öğrenciler katıldı.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı mesajında  15 Temmuz vurgusu yaptı

Törende bazı yabancı turistler de ellerinde Türk bayraklarıyla yer aldı. Atatürk Anıtı'na Vali Karaloğlu, Garnizon Komutanı Savran ile Büyükşehir Belediye Başkanı Türel çelenk sundu. Çelenk töreninde vatandaşlar, garnizon komutanlığının çelengini taşıyan askerleri uzun süre alkışladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü İzmir'de törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı adına konuşan Personel Yüzbaşı Mehmet Ağır, 30 Ağustos Zaferi ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin sağlamlaştığını belirterek, Türk milletinin ordusuyla birlikte 95 yıl önce varlığına kastedenlere karşı büyük bir zafer kazandığını söyledi. Malazgirt zaferiyle Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığını hatırlatan Ağır, "30 Ağustos Zaferi ile Anadolu toprakların Türk vatanı olduğunu, önünde durulmaz bir iradeyle düşmana ispatlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla ilk adımı atılan Türk ulusunun kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos Zaferi ile yüce Türk milleti, yokluğun ve imkansızlıkların hakim olduğu bir dönemde daha mucizeler yaratılabildiğini istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir." dedi. Vali Ayyıldız, 26 Ağustos'da İstanbul'dan bisikletleriyle yola çıkan İstanbul Bisiklet Derneği'ne Türk bayrağı hediye etti.