Siyaset Erdoğan: İftira ile karşı karşıyayız

Erdoğan: İftira ile karşı karşıyayız

06.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP’nin Arifiye’deki tank palet fabrikasına yönelik eleştirilerine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftira’ ifadelerini kullandı

Erdoğan: İftira ile karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tank palet fabrikasına yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Erdoğan, “Arifiye’deki fabrika arazisi, binası, makineleri dahil her şeyiyle bedeli 250 milyon doları ancak bulan bir tesistir. Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen hem ömründe hiç fabrika görmemiştir hem de 20 milyar doların ne anlama geldiğini bilmiyordur. Yani neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftira ile karşı karşıyayız” dedi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ana yükleniciliğinde geliştirilip üretilen ilk yerli genel maksat helikopteri Gökbey, TEI (TUSAŞ Motor Sanayii) tarafından üretilen ilk milli helikopter motoru TS1400 ile havalanacak.

Başarıyla sonuçlandı


Gökbey’e entegre edilecek ilk milli helikopter motoru TS1400, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katıldığı törende görücüye çıktı. 700 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen ve 1660 beygir güç üreten TS1400’ün testi başarıyla sonuçlandı. Gökbey’in testleri bundan sonra milli motor TS1400 ile yapılacak. İlk milli helikopter motoru TEI-TS1400ün teslimi ve tasarım merkezleri açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiyeyi havacılık başta olmak üzere her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedeflerine adım adım yaklaştıklarını söyledi.

Motor üretimi sağlayan TEİ’nin savunma sanayi sektörünün en önemli oyuncuları arasında yer almasını amaçladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,
“Biraz önce tanıtımlarını dinlediğimiz ve izlediğimiz bu projeler ile inşallah savunma sanayinde yeni bir döneme giriyoruz. Turboşaft motor geliştirme projesi kapsamında yapılacak yatırımlar ve kazanılacak kabiliyetlerle TEI kendi alanında ülkemizde rol model haline dönüşecektir. Tasarım merkezinde ise mühendislerimiz tasarım ve araştırma geliştirme birimlerimiz çok daha verimli ve koordineli şekilde çalışmalarını yürütecektir. Ülkemize birlikte uluslararası arenada da milli sanayi kuruluşumuz TEI’nin sektörün en önemli oyuncuları arasında yer almasını hedefliyoruz” dedi.

Tank palet fabrikası


Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun tank palet fabrikası eleştirilerine de sert tepki gösterdi. Fabrika maliyetinin 250 milyon doları ancak bulan bir tesis olduğunu kaydeden Erdoğan, “Her ne kadar birileri Arifiye’deki tank paleti fabrikası üzerinden ülkemizin savunma sanayiini baltalamaya çalışsa da biz bu hedeften asla vazgeçmeyeceğiz. Bu vesileyle Arifiye’deki fabrika meselesini bir kez daha anlatmak istiyorum. Her şeyden önce Arifiye’deki fabrika arazisi, binası, makineleri dahil her şeyiyle bedeli 250 milyon doları ancak bulan bir tesistir.

Bu fabrikaya 20 milyar dolar diyen hem ömründe hiç fabrika görmemiştir hem de 20 milyar doların ne anlama geldiğini bilmiyordur. Yani neresinden tutsanız elinizde kalacak bir iftira ile karşı karşıyayız. Ayrıca yapılan işlemin adı satış değildir, özelleştirme de değildir. Yapılan işin adı işletme devridir. Mülkiyeti savunma bakanlığımızda kalmak üzere bir Türk şirketi olan BMS’ye 25 yıllığına işletme devri yapılan fabrikanın Katarlı yatırımcılara satışı gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Sarıkamış-Horasan yolu açılışına da katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk hisse devrinde sergilenen yatırım düşmanlığı ve yatırımcıların menşeine göre ayrımcılığa taviz tutma zihniyetinin burada da kendisini gösterdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından ilk milli helikopter motoru olan TS1400'ün testlerini izledi ve teslimine yine telekonferansla katıldı. Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldığı Sarıkamış-Karakurt-Horasan yolu açılış töreninde yaptığı konuşmada da, Kars ve tüm bölge için kritik önemde bir eserin açılış heyecanını yaşadıklarını söyledi.