Siyaset Erdoğan Trump’a çağrıda bulundu: Hadsizliklerin önünü kes

Erdoğan Trump’a çağrıda bulundu: Hadsizliklerin önünü kes

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’li kimi yetkililerin Türkiye’yi hedef alan açıklamalarının hadsizlik boyutuna vardığını söyleyen Erdoğan, “Sayın Trump’tan bu açıklamaların önünü kesecek bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Bunlara ayar vermesi lazım” dedi

Erdoğan Trump’a çağrıda bulundu: Hadsizliklerin önünü kes

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığ’nca Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Dünya Ormancılık Günü etkinliğine katıldı. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

DAHA İLERİ GİDERİZ: Hamdolsun Zeytin Dalı Harekatımız başarıyla sürüyor. Şu anda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3 bin 698. Tabii PKK rahat durmuyor. Bu sefer Irak’ta hareketlenmeye başladılar. Irak’ta başlayınca, dedim ki, ‘Bak eğer Irak Merkezi Yönetimi bu PKK’yı temizlemezse, Sincar’da onları biz temizleriz’. İki gün içinde Kuzey Irak’ta 38 tane PKK’lıyı etkisiz hale getirdik. Eğer bu devam ederse daha ileri gideriz...

MENBİÇ’TEN ÇIKMAYACAKMIŞ: Suriye’de bugüne kadar yapılmış en temiz, temel insan haklarına saygılı, sivilleri en çok gözeten, tarihi mirası en iyi koruyan operasyona kara çalmak için söylenen sözleri duydukça sadece gülüyoruz. Üstelik bununla da kalmayıp operasyonlarımızın bundan sonraki hedefleri konusunda ileri geri konuşuyorlar. Neymiş, Menbiç’ten çıkmayacaklarmış. Ya bir defa sizin bırakınız oradan çıkmamayı orada bulunmaya hakkınız yok. Ya bu topraklar senin mi, bu topraklarla senin ne alakan var? Oraya YPG’yi, PYD’yi soktular. Oranın kendi insanlarını oranın gerçek halkı yüzde 90 Araplardır. Arapları kovdular. Obama baştayken söyledim, bak bunları buradan çıkar. Tamam dedi. Aynısını Sayın Trump’a da söyledim göndereceğiz dedi o da göndermedi. Şimdi daha başka tekliflerle bize geldiler. Yarısında siz olun yarısında biz. Dedim ki ne siz olun ne biz olalım. Buranın sahibi kimse onlar burada olsun.

Haberin Devamı

3. DÜNYA SAVAŞI PATLAR: Bütün dünya orada oynanan oyunun çok iyi farkında... Üstelik bu teröristlerin bugün Afrin’de yarın kim bilir nerede bize karşı savaşmak için hazır bekletildiği anlaşılıyor. Bu kadar silah buraya niye geliyor? Suriye ile 911 kilometre sınırımız var, 350 kilometre de Irak sınırı var. Demek ki bu sınırın ötesinde Türkiye var. Bunu Türkiye’ye karşı veya İran’a karşı kullanacaksın, başka yok. Rusya ile böyle bir şeye giremez. Girdiği anda 3. Dünya Savaşı patlak verir.

TRUMP AYAR VERMELİ: ABD Başkanı Trump’tan ülkemize yönelik politikalardaki bu kafa karışıklığını giderecek artık hadsizlik boyutuna varan açıklamaların önünü kesecek bir tavır ortaya koymasını bekliyoruz. Sayın Trump adına konuşanlar ne dediklerinin farkında değiller. Sayın Trump’un bunlara bir ayar vermesi lazım. Hele hele Türkiye aleyhine açıklama yapmak için adeta sıraya girmiş izlenimi veren sözcülerin yalana ve yanlışa dayalı fikirler beyan eden stratejistlerin, kin kusan medya mensuplarının gölgesinde biz bu işi sürdüremeyiz.

Haberin Devamı

23 milyon haneye tohum

Erdoğan, PTT vasıtasıyla 23 milyon haneye ulaşılacağını ifade ederek, “Mektupların içinde karaçam tohumlarından ne kadar fazlasını toprakla buluşturacağız. Proje aynı zamanda internetin ve cep telefonun yaygınlaşması ile mektup adeti yaşatılması için de bir adımdır” dedi. Erdoğan, ilk mektubu, 15 Temmuz Kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in ailesine gönderdi.

İkinci mektup da Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit düşen Piyade Binbaşı Mithat Dunca’nın ailesine, üçüncü mektup Konya Akşehir’de ağaçlandırma yapan Fadime Ünal’a gönderildi.

‘İnanmayan saysın’

Başbakan Binali Yıldırım da toplantıda Dünya Ormancılık Günü ile Down Sendromlular Günü olduğunu ifade ederek her iki günü de kutladı. Yıldırım, “Down sendromu eksiklik değil fazlalıktır. Bir kromozomları fazla. Toplumda down sendromu eksiklik gibi görmek bilgi eksikliğinden faydalanıyor. Çok da sevimliler” dedi. Yıldırım, şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

GENÇLERE TAVSİYE: Bahar mevsiminin gelişi, bolluk ve bereketini müjdeleyen Nevruzu da milletçe el ele gönül gönüle kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bu ülkenin 81 milyon vatandaşına olduğu gibi taşına ağacına kuşuna da sevdalıyız. Tabiat ile barışık olan kendisi ile de barışık olur. Gençlerimize tavsiyemiz toprakla uğraşması ve ağaç yeşillik ile vakit geçirmesidir. Ormanlarımız bize barışçıl bakmayı öğütlüyor.

4 MİLYAR FİDAN: Her haneye Cumhurbaşkanı imzası ile mektup gidecek. Ormanlara yönelik kampanya bildirilecek. 16 yılda 4 milyar 39 milyon fidanı toprakla buluşturduk. İnanmayan gitsin saysın. Ülkemizin yüzde 29’u ormanlarla kaplı. 2023 sonuna kadar yüzde 30’a çıkaracağız. 2002’de yüzde 23 seviyesindeydi. 1999-2002 arasında yılda 75 milyon fidan üretilirken sadece 2017’de 322 milyona çıkmış.