Siyaset Erdoğan: Vaatlerinin altında ezildiler

Erdoğan: Vaatlerinin altında ezildiler

18.09.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin seçim meydanlarında verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediğini belirterek, “Bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiler” dedi.

Erdoğan: Vaatlerinin altında ezildiler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklenerek, “Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiler” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Salgın şartlarının hafiflemesiyle illeri ziyaret edip, vatandaşlarla hasret giderdiklerini, yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılış heyecanını vatandaşlarla birlikte yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, açılışı yapılan ve temeli atılan proje ve eserleri sıraladı, “Görüyorsunuz yan gelip yatma yok” dedi.

‘Nefret siyaseti’

Erdoğan, şöyle devam etti: “Muhalefet ‘sen-ben’ kavgasında vakit öldürürken biz ülkemizi hedeflerine kavuşturmak için ‘gece-gündüz’ demeden koşturuyoruz. Onların gündeminde iftira var, yalan terörü var, yıkım var, engellemek var, takoz olmak var. Onların gündeminde Türkiye’yi eski karanlık günlerine geri döndürmek var, yasak var, ötekileştirme var,  sessiz çoğunluğun sesini yeniden kısmak var. Onların gündeminde milletimizin değerlerini aşağılamak, milletimizin demokratik kazanımlarını gasp etmek var. Onların gündeminde ülkeyi germek, kaosa sürüklemek, nefret siyasetiyle insanımızı kutuplaştırmak var. Onların da yalandan, slogandan, tahrikten, tahkirden başka siyaset vizyonları yok... Nitekim son günlerde yaşananlar, muhalefetin Türkiye’nin bekası, huzuru, esenliği, refahı gibi derdinin olmadığını göstermiştir. Edepsiz söz ve eylemlerden sahnelenen çirkinliklere kadar muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu hepimiz gördük. Bunların bırakın ülkeyi, ellerinin altındaki belediyeleri dahi yönetme becerilerinin olmadığına şahit olduk.”

Haberin Devamı

Erdoğan: Vaatlerinin altında ezildiler

‘Biz ötekileştirmeyiz’

Muhalefetin seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiğini belirten Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Seçim meydanlarında millete verdikleri sözlerin, taahhütlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Çöp toplamadan şehir içi ulaşımına, kültür-sanattan çevreye kadar hiçbir işi doğru düzgün yapamıyorlar. Artık illerde sular akmıyor sular. En temel belediye hizmetlerini dahi yerine getiremeyen bir beceriksizlikle muhatabız.” Erdoğan, “Bizim hizmet anlayışımızda partizanlık yoktur, ötekileştirmek yoktur. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar  olmaya geldik. Bizim nazarımızda insanı meşrebine, mezhebine, inancına, diline  göre ayırmak da yoktur. Şehirleri oy rengine göre tasnif  etmek yoktur. Bize oy versin, vermesin 84 milyonun her  bir ferdi aynı derecede hizmete ve hürmete layıktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Z kuşağı da Y kuşağı da burada’

Salonda bulunan partili gençlere hitaben “Gençler, Allah’ıma  hamdediyorum. Sizler gibi yol arkadaşları bana lütfettiği için hamdediyorum” diyen Erdoğan, “Birileri diyor ki ‘Z kuşağı, Y kuşağı. Bunların hepsi muhalefetin yanında.’ Burada, burada, burada. Gençlerimizin ışıldayan gözlerinde şahit olduğumuz umudu ve özgüveni hiçbir makama, hiçbir koltuğa değişmeyiz” ifadesini kullandı.

Fikriye Teyze ile yeniden buluştu

Mersin’e önceki ziyaretinde görüştüğü 107 yaşındaki Fikriye Çam’la bir araya gelen Erdoğan, “Fikriye Teyze ile yeniden bizleri bir araya getiren Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun” ifadelerini kullandı. Fikriye Çam ise Erdoğan ile yeniden görüşmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Fikriye Çam, 2019’da Erdoğan’ın vesile olmasıyla kutsal topraklara Türkiye’den giden “En yaşlı hacı adayı” olmuştu.

Haberin Devamı

‘Pazar günü Amerika’dayız’

Erdoğan, “Nasip olursa pazar günü Amerika’dayız ve pazartesi günü New York’ta Birleşmiş Milletler’in tam karşısında 36 katlı Türkevi’nin açılışını da yapacağız. Evet tam Birleşmiş Milletler’in karşısında, 36 kat Türkevi, hamdolsun bu da tabii bize nasip oldu” dedi.

Erdoğan: Vaatlerinin altında ezildiler

‘Akkuyu’nun 1. etabı 2023’te bitecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Mühendislerimizin ve işçilerimizin gayretleriyle santral inşaatının hızla yükseldiğine şahit oldum. 10 bini Türk, 3 bini Rus olmak üzere 13 bin mühendisin çalıştığı böyle bir eserin inşallah 1. ünitesi 2023’ün mayısında bitecek. Bu projeyi 2023 hedeflerimizin önemli sembollerinden biri olarak görüyoruz. Dünyada 32 ülkede 443 nükleer santral halen faaliyette, 19 ülkede 51 nükleer santral inşa safhasında iken Türkiye’yi bu imkandan mahrum bırakmak isteyenlerin derdi başkadır. Akkuyu’daki tesis, üreteceği elektrikle kalkınmamıza, karbon emisyonunda sağlayacağı azaltımla çevremize, teknolojisiyle bu alandaki atılımlarımıza çok önemli katkılar sağlayacaktır. İklim değişikliği tartışmalarının giderek arttığı bir dönemde, bizim gibi ülkeler için halen en önemli enerji kaynağı alternatifi nükleer santrallerdir.”