Siyaset Erdoğan'dan AK Partili vekillere flaş uyarı: Gözümüz gibi sahip çıkmalıyız

Erdoğan'dan AK Partili vekillere flaş uyarı: Gözümüz gibi sahip çıkmalıyız

03.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili milletvekilleriyle toplantısında Millet İttifakı çatısı altında toplanan muhalefeti "yıkım ekibi" olarak nitelendirirken, "onlar yıkım için bir araya geldiler. Fikri beraberlikleri bile yok. Biz inşa için bir aradayız. Cumhur İttifakı çok değerli, gözümüz gibi sahip çıkmalıyız" dedi.

Erdoğandan AK Partili vekillere flaş uyarı: Gözümüz gibi sahip çıkmalıyız

ÖNDER YILMAZ/ MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - AK Parti milletvekilleriyle istişare toplantılarını sürdüren Erdoğan, dün Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık 3 saat süren yeni bir toplantı yaptı. Edinilen bilgilere göre; basına kapalı toplantıda Erdoğan ağırlıklı olarak milletvekillerini dinledi, notlar aldı.

Haberin Devamı

'YOL ARKADAŞIYIZ'

Erdoğan'ın, MHP'nin kullandığı milliyetçi söylemin belli bölgelerde sorunlara yol açtığı yönündeki değerlendirmelere karşılık, "Cumhur ittifakı'nı gözümüz gibi korumalıyız" diyerek, şunları söylediği bildirildi:

"Cumhur İttifakı çok değerlidir ve korunması gerekir. MHP'ye yönelik tepkiler, yaklaşımları asla kabul etmiyoruz. MHP’ye, BBP’ye karşı olabildiğince olumlu olun. Bunlar bizim bileşenlerimizdir. İlişkileriniz güzel olsun. Beraber yol arkadaşlığı yapıyoruz. Cumhur İttifakı'nı güçlendirmeliyiz. Sakın olumsuz şeyler söylemeyin. Muhalefet nifak çıkarmak için her şeyi yapıyor. Biz onlar gibi değiliz. Azami müştereklerimiz var. Ülkemiz için gayret sarf ediyoruz. Onların içinde ise fikri beraberlik bile yok, yıkım için bir araya gelmiş bir ekip. Biz inşa için biraradayız, onlar imha için. Dolayısıyla bizim daha çok çalışmamız lazım."

Haberin Devamı

"MUHALEFET KAŞIYOR"

Toplantıda "göçmenler" konusu da gündeme geldi. Erdoğan "Göçmenler bize Allah'ın emanetidir. Keyifleri için gelmediler. Bizim anlayışımız gereği de sahiplenmemiz lazım. Biz atalım iyiliği denize balık bilmezse Halik bilir" diyerek net mesajlar verdi.

Erdoğan'ın, Yunanistan unsurlarınca geri itilen 12 mültecinin donarak can vermesiyle ilgili de "Günahsızlar donarak öldüler. Biz onlar gibi değiliz, öyle yapmayacağız. Biz onlar gibi olmayacağız" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

SEÇİM SORUSUNA SERT CEVAP!

Erdoğan'ın, bir milletvekilinin "seçim sathı mahallindeyiz" ifadesini kullanması üzerine, "Ne seçimi! Hayır, ne alakası var. Seçim 2023'te zamanında yapılacak. Ama siz seçim varmış gibi çalışacaksınız" dediği öğrenildi.

Erdoğan’ın özgürce konuşmalarını istediği milletvekilleri toplantıda bölgelerinin nabzını yansıttı. Bir milletvekili elektrik faturalarıyla ilgili vatandaştan gelen talepleri dile getirirken, bazı vekiller de Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik daha fazla çalışma yapılmasını istedi. Bürokratlardan şikayet eden vekiller de oldu.