Siyaset Ergenekon sanığına polisten ilginç soru

Ergenekon sanığına polisten ilginç soru

13.11.2008 - 15:41 | Son Güncellenme:

.

Ergenekon sanığına polisten ilginç soru

Silivri yerleşkesindeki duruşma salonunda devam eden Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumu başladı. Tutuklu sanıklardan Mehmet Demirtaş sanık sıfatıyla ifade verirken, emniyette sorgulandığı sırada kendisine Atatürkçü Düşünce Derneği’ne(ADD) ve Kuvayi Milliye Derneğine üye olup olmadığının ve bu dernekler bir tanıdığının üye olup olmadığının sorulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen bombaların sahibi olduğu iddia edilen Oktay Yıldırım’ın arkadaşı olarak yargılanan Mehmet Demirtaş, Ali Yiğit’in iddialarının tamamının asılsız olduğunu belirtti. Ablasının oğlu olan Ali Yiğit’in babasıyla arasında 5 yılı aşkın bir zamandır devam eden ciddi bir husumet olduğunu belirten Demirtaş şunları söyledi:

“Ablamın Ali Yiğit’i benim yanıma göndermesinden son derece rahatsız olduğu gibi, başıma bu yüzden iş açacağını ve benim yakamı asla sıyıramayacağımı söyleyip beni defalarca tehdit etmiştir. Hatta bu tehditler cezaevine girdikten sonrada devam etmiştir. Bahse konu evden sonra, iki defa ev değiştirdim. Bahse konu evden taşınalı, göz altına alındığı tarihten bu yana 1.5 yılı aşkın bir süre olmuştur. Tüm bunlarda göze alınırsa taşıdığım her evde benden sonra bulunabilecek her yasa dışı şeyin bir kişini iddiasına dayanarak bana atfedilmesi, ne kadar hukuki ve ne kadar mantıklı olduğun takdirlerine sunuyorum. Evimde ve işyerimde yapılan tüm aramalarda yasadışı hiçbir şey bulunamamıştır.

Haberin Devamı

Göz altına alındıktan sonrada bombalar Oktay Yıldırım’a ait olduğu görevlilere şifahen bildirdiğim son derece gerçek dışı bir iddiadır.

Ali Yiğit iddianamede o evde geçici olarak oturduğunu iddia etmiştir. 1.5 yıla yakın süre geçici kavramına son derece uzaktır. Kaldı ki, o ev eşimin annesine ait olup kayınpederim de o evin sahibi. Ali Yiğit taşkın ve terbiyesiz davranışlarla etrafındaki insanlara rahatsızlık verip 65 yaşındaki bir insanın gözüne biber gazı sıktığı, insanların arabalarını çizdiği için kayınpederim tarafından o evden zorla çıkarılmasaydı nerdeyse oturmaya devam edecekti.

Ali Yiğit bombaların bulunduğu sandığı çatıda babasının bulduğunu, kendisinin bilmediğini sonra benim ağzımı aradığını, birkaç gün sonra bu el bombalarının Oktay Yıldırım’a ait olduğunu söylediğimi iddia etmektedir. Bu saçma sapan iddia da yalan olup bu cümlenin Ali Yiğit’e ait olma ihtimali yoktur.

Kişiliği bu kadar bozuk bir adam iddia edildiği gibi böyle bir sırrı keşfetmişse onları oradan derhal yok etmek yerine orada bırakmış olması son derece mantıksızdır.

Haberin Devamı

Eğer gerçekten böyle bir şey olsaydı hem ben hem Oktay Yıldırım’ın böyle bir malzemeleri niye orda tutalım? ’Büfeden sigara çalmasın’ diye büfecinin kapıya işaret koyarak kilitleyip gittiği bir adam böyle bir şeyi öğrenecek ve ben hiç bir şey yapmadan bekleyeceğim. Bu son derece akıl dış ve hayatın olağan akışına aykırıdır.

Ali Yiğit’in kendi işini kurması için maddi ve manevi yardımcı oldum. Ali Yiğit’in maddi durumunun kötü olduğunu beyan etmektedir. Fakir oldukları yalan bir ifadedir. Oktay Yıldırım ile aramda saygın bir arkadaşlık ilişkisi vardır. Oktay Yıldırım’da herkes gibi LPG istasyonuma gelip, yakıtını alıp, çayını içip giden bir insandır. Ali Yiğit ifadesinde Danıştay saldırısı olduğu günlerde Muzaffer Tekin’e ait villa basıldıktan sonra televizyonda Oktay Yıldırım ve Mahmut Öztürk’ü gördüğünü bana söylediğini iddia etmektedir. Öncelikle bu adam gazete okumayan gündemden haberi olmayan bu tür olayları merak edecek adam değildir. Çünkü Ali Yiğit’in çapı buna müsait değildir. Danıştay’ın ne olduğunu bilmez.

Haberin Devamı

-ERGENEKONDA BEL ALTI İFADELERİ-

Mehmet Demirtaş, Ali Yiğit’in nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu anlatmak amacıyla mahrem ifadelerde bulunarak, şunları söyledi:

" Oktay Yıldırım iddia edildiği gibi saklamam için el bombası vermek gibi yasa dışı hiç bir şey teklif etmemiştir. Oktay Yıldırım gerçekten böyle bir paketi vermiş olsaydı beni bu türde yasa dışı şeyi kabul etmem mümkün olmayacağı gibi yıllarca aramda husumet olan birilerin yasa dışı yere saklamak gibi bir şey yapmamda hayatın olağan akışına mümkün değildir.ö

-BOMBALARIN OKTAY YILDIRIMA AİT OLDUĞU TELKİN EDİLDİ-

Demirtaş ifadesinde emniyeti suçlayarak bombaların Oktay Yıldırım’a ait olduğunu söylemesi telkinde bulunulduğunu iddia etti. Oktay Yıldırım adını söylememsi halinde 39 yıl hapis yatacağını söylendiğini belirterek şöyle devam etti.

“Polislerin adına sohbet dedikleri sorgularda bana içlerinden sadece Mahmut Öztürk ve Oktay Yıldırım tanıdığım onlarca insanın fotoğrafını gösterdiler. Bu fotoğraflar içinde Bekir Öztürk, Muzaffer Tekin ve Zekeriya Öztürk üzerinde ısrarla durarak tanımadığımı söylediğimde bana bağırıp azarlıyorlardı. Bugün gözaltına alınan pek çok isim bana o sohbetlerde gösterildi. Ben bu şekilde sorgulanırken Ali Yiğit aynı polislere yemeğini bile restoranda yediğini, arabayla sürekle dolaştığını anlattı. 16 aylık soruşturma sürecinde herkes sabaha karşı baskınla gözaltına alınırken Ali Yiğit’e yapılan bu farklı muamelelerin sebebi ne?ö

Haberin Devamı

-SİNAN AYGÜN’ÜN OFİSİNDE BULUNAN SİLAHA ATIF-

Demirtaş Ergenekon tutuksuz sanıklarından ATO Başkanı Sinan Aygün’ün ofisinde bulunan Glock marka silaha atıfda bulunarak şunları söyledi.

“En son teknolojiye göre dizayn ve edilmiş güvenlik sistemleri ile korunan bir Ticaret Odasının Başkanın çalışma ofisindeki özel banyosuna bir silah yerleştirilebiliyorsa, eğer herkesin girebileceği şekilde metruk ve aylarca boş kalan gecekonduya değil el bombası tank savar bile yerleştirilebilirö

Demirtaş’ın ifadesinin ardından mahkeme heyeti savcılar ve avukatlar çapraz sorgusuna başlandı.