Siyaset ‘Erken seçim yok noktayı koydum!’

‘Erken seçim yok noktayı koydum!’

23.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Muhalefetin erken seçim çağrısına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülke bir hukuk devletidir. Belirlenen tarih neyse o tarihte seçim yapılacaktır... Erken seçim yok. Bay Kemal, noktalı virgül değil ha! Nokta koydum" dedi

‘Erken seçim yok noktayı koydum’

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin erken seçim çağrısına tepki göstererek, "Yatıyor kalkıyor hala erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok... Bak Bay Kemal noktalı virgül değil ha! Nokta koydum" dedi. Erdoğan, açıkladıkları yeni ekonomi programının da amacına ulaştığını belirtti.

Haberin Devamı

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

ALIŞACAKSINIZ: Enflasyondan kurtulmak için ana muhalefetin sözcüsü bizden kurtulmanın gereğinden bahsediyor. Enflasyonu yüzde 7’ye, faizi yüzde 4,5’lara düşüren kimdi? Bizdik biz. Ama sizin kitabınızda ne düşük faiz ne de düşük enflasyon diye bir şey yok. Biz ise halkımızı ne faize ne enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve bunun mücadelesini veriyoruz. Alışacaksınız bunlara ve AK Parti iktidarı ile bunlar nasıl oluyor bunları göreceksiniz, öğreneceksiniz. Önümüzde engeller yok mu? Var, bu ana muhalefetten daha büyük engel olur mu? Adamların işi gücü bu, ama bizim azmimiz ve gücümüz evvelallah bunların hepsinden fazladır, üstündür, güçlüdür. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sıkı sıkıya sahip çıkalım.

Haberin Devamı

SEÇİM HAZİRAN 2023'TE: Şu hale bak ya, aylardır erken seçim diyor. Devlet Bey bu işin haziran 2023’te olacağını söylüyor, ben söylüyorum. Defaatle söylememize rağmen, bu da yatıyor kalkıyor hala erken seçimden bahsediyor. Erken seçim yok. Bu ülke bir hukuk devletidir, belirlenen tarih neyse o tarihte seçim yapılacaktır. Bak Bay Kemal noktalı virgül değil ha! Nokta koydum. Bu ülkede hukukun ne olduğunu öğreneceksin ve bu ülkede yine nasıl gelişmiş ülkelerde sistem böyle çalışıyorsa bizde de böyle çalışacak ve haziran 2023’te seçimimizi en güçlü şekilde yapacağız.

BAŞARAMAYACAKSINIZ: Ülkenin felaketinden medet uman kifayetsiz siyasetçilere sesleniyorum. Manşetlerle hükümet devirip, hükümet kurmaya alışmış akademisyen ve gazeteci kılıklı muhterislere, milli iradenin üstünlüğünü kabullenmek istemeyen darbe heveslilerine, çalışmadan ter dökmeden emek vermeden para kazanma peşinde koşan tufeylilere, terörle, şiddetle, tehditle, ambargoyla Türk siyasetini dizayn etmeye çalışan emperyalistlere, siyaset kurumuna ayar vermeye alışmış vesayet artıklarına sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Türkiye'yi eski o kötü günlerine geri döndüremeyeceksiniz. Bu ülkenin ayağına pranga vuramayacaksınız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan alıkoyamayacaksınız.

Haberin Devamı

TÜRKİYE BU TRENİ KAÇIRMAYACAK: Ne yaptığımızı, niçin yaptığımızı, nasıl yapacağımızı, nereye gittiğimizi, nereye ulaşacağımızı biliyoruz. İnşallah varacağımız yer hem bizlerin hem bizden sonraki nesillerin hayatlarında olumlu yönde asırlık değişiklikler yapacak bir yerdir. Kartların yeniden karıldığı bu dönemde gelişmiş ülkeler ligine yükselen devletler, önümüzdeki bir asra damgalarını vuracaklardır... Ülkemizin geçmişte defalarca bu treni kaçırmasına yol açanlar bugün de aynı niyetle hareket ediyorlar. Biz de diyoruz ki, Türkiye bu treni evvelallah kaçırmayacak. Hatta bu trenin öyle son vagonunda falan değil, birinci sınıfında hak ettiğimiz yeri alacağız. Uyguladığımız yeni ekonomi programının öncelikli hedefi budur.

'Yeni program amacına ulaştı'

Döviz kurunun serbest piyasa ekonomisi kuralları içerisinde, ülkemizin gerçeklerine uygun öngörülebilir, sürdürülebilir bir seviyeye getirmek için açıkladığımız program, amacına ulaşmıştır. Milletimiz bu programdaki tedbirleri ve kararlı duruşumuzu takdirle karşılamış, benimsemiş, piyasalar da buna uygun adımları atmıştır. Biz serbest piyasa kurallarına aykırı herhangi bir iş veya işlem yapmıyoruz. Tam tersine art niyetli spekülatörlerin ülkemizin üzerinden ellerini çekmelerini sağlayarak, serbest piyasanın kendi kurallarıyla işlemesini temin etmenin gayreti içindeyiz. Bu kalbi ve zihni kirlenmemiş herkesin memnuniyetle karşılayacağı bir gelişmedir. Ancak bazılarının bu durumdan hiç de mutlu olmadıklarını görüyoruz.

Haberin Devamı

BEYNİ SULANMIŞ: Dün çıkmış birisi (İYİ Partili Durmuş Yılmaz) “Kur düşüyor, dolar almanın tam zamanı, bu iş kaldığı yerden devam edecek” mealinde açıklamalar yapıyor. Ya bunların beyni sulanmış. Bu sözün tercümesi kurun yeniden ülkenin gerçekleriyle ve ekonominin kurallarıyla ilgisi olmayan seviyelere çıkmasını dilemektir, hatta teşvik etmektir. Tabii bunlarla ilgili şu anda BDDK da yargı yolunu açtı. Bir insanın kendi ülkesine bu derece düşman kesilebilmesi için ya aklını ve vicdanını kiraya vererek, ihanet çukuruna düşmesi ya da aklı ve vicdanını tamamen kaybetmesi gerekir.

Haberin Devamı

Memur maaşında 300 liralık artış

Kur ve enflasyon baskısı altında hiçbir vatandaşımızın kazanımlarını kaybetmesine izin vermemekte kararlıyız. Memurlar dahil tüm çalışanların asgari ücret rakamı kadarki gelirlerini de vergi dışı bıraktık. Böylece mesela memurlarımızda toplu sözleşme artışına ve enflasyon farkına ilave olarak aylık ortalama 300 liralık ücret artışı sağladık. Yine memurlarımıza söz verdiğimiz 3600 ek gösterge uygulamasını da inşallah önümüzdeki yıl içinde hayata geçiriyoruz.

ORMAN İŞÇİLERİNE MÜJDE: Orman köylümüzün gelirinde önemli bir artış yapıyoruz. 2022 üretim işlerinin birim fiyatlarını yıl başından itibaren yüzde 23 ve temmuz ayı itibariyle yüzde 23 olmak üzere yıllık ortalama yüzde 51 oranında artırıyoruz.

15 BİN YENİ ÖĞRETMEN: 15 bin yeni öğretmen atamasıyla ilgili süreç devam ediyor. 31 Ocak’ta atamaları tamamlayacağız. Bu atamada ağırlığı 7 bin 500 yeni öğretmen ile İstanbul’a vereceğiz.