Siyaset ‘FETÖ’nün üstesinden beraberce geleceğiz’

‘FETÖ’nün üstesinden beraberce geleceğiz’

10.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

‘FETÖ’nün üstesinden beraberce geleceğiz’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara - Toplantı öncesinde iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı. Erdoğan ve Caparov da Yüksek Düzeyde Stratejik İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı Sonuçlarına İlişkin Ortak Bildiri’ye imza attı. Erdoğan, toplantıda özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

FETÖ MİLLİ GÜVENLİK TEHDİDİ: FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleden bölgesel iş birliği konularına kadar gündemimizdeki tüm konuları ele aldık. FETÖ’nün her iki ülke için de milli güvenlik tehdidi oluşturduğu konusunda aziz kardeşimle hemfikiriz. Son dönemde yaşanan hadiseler FETÖ’nün kanlı, karanlık ve çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. İnşallah omuz omuza vererek bu tehdidin üstesinden beraberce geleceğiz.

HER ADIMDA YANINDAYIZ: Siyasi istikrar yolunda attıkları her adımda Kırgız Cumhuriyeti’nin yanında olmaya devam edeceğiz. Kırgızistan’da 11 Nisan’da yapılan anayasa referandumu bir dönüm noktası oldu. Bu referandum ile Kırgız halkı yönetim sistemi olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tercih etti. Yeni sistemin getirdiği yeni imkanlarla Kırgızistan’ın hedeflerine daha hızlı yol alacağına inanıyorum. Türkiye bu süreçte tecrübelerini paylaşmayı, Kırgızistan’a her türlü desteği vermeyi sürdürecektir.

Haberin Devamı

Şemsiyesini paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye’ye gelen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’u resmi törenle karşıladı. Erdoğan, tören sırasında konuk Cumhurbaşkanı ile şemsiyesini paylaştı.