Siyaset ‘Geleneksel tıpta dünyanın cazibe merkezi olacağız’

‘Geleneksel tıpta dünyanın cazibe merkezi olacağız’

14.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, tüm dünyada, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’ın (GETAT), son derece talep gördüğünü, ülkemizin bu alanda büyük bir potansiyeli ve mirası olduğunu belirterek, “Türkiye’nin GETAT uygulamalarında tüm dünya için bir cazibe merkezi olacağına eminim” dedi.

‘Geleneksel tıpta dünyanın cazibe merkezi olacağız’

Bursa’da düzenlenen ve üç gün sürecek İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi’ne Emine Erdoğan’ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Tarım Bakanı Vahit Kirişçi de katıldı.  Kongrede konuşan Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü’nün, 1974’te, sağlığı sadece hastalık ya da bir engelin olmayışı değil, beden, ruh ve sosyal yönden de bir iyilik hali olarak tanımladığını hatırlatarak, “Anlıyoruz ki, sağlık ilacın yanında, yaşadığımız ortam, işittiğimiz ses, etkileşim halinde olduğumuz sosyal çevre gibi birçok unsurla ilgili. İşte Geleneksel Anadolu Tıbbı’nın özü de, denge, ölçü ve doğayla barışık bu yaşam tarzıdır” dedi. 

Haberin Devamı

‘Geleneksel tıpta dünyanın cazibe merkezi olacağız’

Gelişen tedavi yöntemleri ve tıpta yapılan yeni buluşlara rağmen, insan sağlığının hızla bozulmaya, hastalıkların artmaya devam ettiğini dile getiren Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlığı hayatın merkezinden uzaklaştırıp, yalnızca hastane binalarına sığdırmamız da hastalıkların ömrünü uzatıyor. Bildiğiniz gibi tüm dünyada, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT), son derece talep görür hale geldi. Ülkemizin bu anlamda büyük bir potansiyeli ve mirası var. Türkiye’nin GETAT uygulamalarında önde gelen ülkelerden biri ve tüm dünya için bir cazibe merkezi olacağına eminim.”