Siyaset 'Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım'

'Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım'

28.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yabancı uyruklu vatandaşlara su faturası ve vergide 10 kat zam yapacağını açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Açıklamalarını arkasında olduğunu ve geri adım atmayacağını ifade eden Özcan, “Benim askerim orada şehit olacak, sokaktaki Suriyeli de akşama kadar gelene geçene bakacak. Geri adım atmayacağım, fazlasını da yapacağım. Ben onların Bolu’dan gitmesini, bu konunun Türkiye’de tartışılmasını istiyorum” diye konuştu.

Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım

Hukuka aykırı bir işlem yapmayı planlamadığını, yapacaklarının hukuka uygun olacağını söyleyen Özcan, yaptırdığı anketlerde bu konuda halkın yüzde 85 desteğini aldığını belirtti.

Haberin Devamı

‘Bolu Beyi gibi’

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Özcan’ın diktatör tavırla hareket ettiğini vurgulayarak “Belediye başkanı, şu an bir Bolu Beyi gibi davranıyor. Öyle bir profil, ruh hali içindeki sağlık ve sıhhatle düşünüp Bolu’yu idare etmesi şu an mümkün görünmüyor” diye konuştu.

Özcan’ın açıklamalarına tepki gösteren Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay da, “Sayın başkanın bu konularla popülist yaklaşımla gündeme gelmesi tamamen şov amaçlı” dedi.

6 yıldır Türkiye’de yaşayan Irak uyruklu Muhammed Jabar ise, “Göç İdaresi bize müsaade ederse biz başka şehre taşınırız. Türk hükümetine sesleniyoruz. Bizi bu durumda bırakmasınlar” diye konuştu.

Suç duyurusu

Öte yandan avukat Aydın Egemen, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla Özcan hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’n asuç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

 Partisinden tepki:

‘Ayrımcılık CHP’nin kırmızı çizgisidir’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın mültecilere yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. “Tanju Özcan’ın yabancılar ile ilgili görüşleri kendisini bağlamaktadır” vurgusu yapan Torun, şunları kaydetti: “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderliğinde iktidara geldiğimizde, ülkemizin gerçek beka sorunu olan sığınmacı sorununu, kimseyi mağdur etmeden çözecek, Suriyeli misafirlerimizi güven içinde ülkelerine uğurlayacağız. Ancak bu süre zarfında partimizin kırmızı çizgisi, hangi ırktan ve inançtan olursa olsun, hiçbir insanın ayrımcılığa maruz kalmaması, mağdur edilmemesidir.”

Zamlı faturaya TİHEK takibi

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik açıklamalarını yakın takibe aldı.

TİHEK’ten konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “İnsan onurunu temel alarak, kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada ayrımcılığın önlenmesi ve söz konusu ilkeler doğrultusunda faaliyet göstermek üzere görevlendirilen kurumumuz, söz konusu açıklamaları 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu ile ulusal ve uluslararası insan hakları standartları çerçevesinde takip etmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.”