Siyaset Gözler bugün Beştepe’de!

Gözler bugün Beştepe’de!

07.09.2016 - 00:21 | Son Güncellenme:

FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz’daki darbe girişimi ve olağan üstü hal ilanının ardından Cumhurbaşkanlığı’ndaki 4. Bakanlar Kurulu toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak.

Gözler bugün Beştepe’de

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 11.00’de yapılacak toplantıda, önemli kararlar alınması ve FETÖ örgütünün devletten tasfiyesi çerçevesinde yeni kanun hükmünde kararnamelerin ele alınması bekleniyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 28 Temmuz’da toplanan
Milli Güvenlik Kurulu’nun görüşü alınarak aynı akşam Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu’nda, 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesi kararı alınmıştı.

Bu kararın alınmasının temel nedeni, Gülen cemaatinin devletteki kadrolarının tasfiyesinin yanı sıra Türkiye’nin toplumsal kılcal damarlarına kadar yayılan bütün yapılanmalarını temizlemede, hükümete ve mülki idareye hızlı hareket etme yeteneği sağlamaktı.

Olağanüstü hal döneminde Cumhurbaşkanı başkanlığındaki kabine, seri kanun hükmünde kararnameler de (KHK) çıkartabiliyor. Bir başka deyişle olağanüstü hal çerçevesinde kanun hükmünde kararnameler anayasa gereği ancak Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantılarında çıkartılabiliyor.