Siyaset Gürsel Tekin'den Sancaktepe Belediyesi'ne suçlama

Gürsel Tekin'den Sancaktepe Belediyesi'ne suçlama

03.09.2013 - 13:15 | Son Güncellenme:

.

Gürsel Tekinden Sancaktepe Belediyesine suçlama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Deprem sonrası toplanma için kullanılması gereken kamu arazileri ranta kurban ediliyor" dedi. Tekin, "Duyarlı işadamları, bu ihaleye girmeyecektir. Aksi halde bütün hukuki yollara başvuracağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Sancaktepe Belediyesi önünde düzenlenen protesto gösterisine katıldı. İlçedeki deprem toplanma alanının ihaleyle satılacağı öne süren Tekin, "Duyarlı işadamları, bu ihaleye girmeyecektir. Aksi halde bütün hukuki yollara başvuracağız" dedi.

TOMALI ÖNLEM

"Bu sattığın kaçıncı arsa ?", "Erdemli erdemli satıyorsun", " Yeter artık satma" ," Halka rağmen satma" yazılı dövizler taşıyan kalabalık, belediye binası önünde toplandı. Çevik kuvvet polisi belediye önünde önlem alırken, bir TOMA da yolda bekledi. Sancaktepe parsel parsel satılıyor, artık dur diyelim" yazılı pankartın arkasında toplanan kalabalık arasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de yer aldı.

NASIL TALAN EDİLDİĞİNİ GÖRÜN

Haberin Devamı

Yanında getirdiği ve bir örneğini Başbakan Erdoğan gönderdiğini söylediği haritayı açan Gürsel Tekin, " Ne yazık ki üzelerek ifade etmek istiyorum. Şu anda baktığınız harita bir rant ve AVM haritası. Bugün bir benzeri önümüzdeki günlerde Sancaktepe’de oluşacak. Unutmayın, akciğerinizi kaybettiğinizin bilincine varın. Son 15 yıldır İstanbul’un nasıl talan edildiğini görün" diye konuştu.

İHALE İPTALİ İÇİN BAŞVURACAĞIZ...

Deprem sonrası toplanma için kullanılması gereken kamu arazilerinin ranta kurban edildiğini öne süren Tekin, " Duyarlı işadamları, bu ihaleye girmeyecektir. Aksi halde bütün hukuki yollara başvuracağız" dedi.

TRT’YE ELEŞTİRİ

Bir vatandaş, Tekin’i 2-B arazileri ve tapular konusunda açıklama yapmamakla eleştirdi. Kentsel dönüşüm ve Tapularla ilgili her mecrada konuşan tek siyasi parti olduklarını söyleyen Tekin, " İsteriz ki sesimiz, yaygın medyada daha çok duyulsun. Yaygın medyanın bazı sorunları var. Mesela burada devletin Televizyonunu görmek isterdim. Sizin vergi ödediğiniz TRT’yi görmek isterdim. Ne yazık ki TRT sadece Bülent Arınç’a tahsis edilmiş. Sanki bizler vergi ödemiyormuşuz gibi. Buradaki yurttaşlarımızın tamamının vergi ödediği bir kanal burada yoksa. O kanalı şiddetle kınıyorum." şeklinde konuştu.