Siyaset Harbiyeliler, Atatürk için haykırdı: 1283 içimizde

Harbiyeliler, Atatürk için haykırdı: 1283 içimizde

14.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

En büyük Harbiyeli, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kara Harp Okulu’na (KHO) girişinin 122. yıl dönümü, KHO’da düzenlenen törenle kutlandı.

Harbiyeliler, Atatürk için haykırdı: 1283 içimizde

“Geleneksel yoklama”nın yapıldığı törende, sıra Atatürk’ün öğrencilik dönemindeki numarası 1283’e geldiğinde tüm Harbiyeliler ayağa kalkarak hep bir ağızdan “İçimizde” diye bağırdı. Sonrasında Harbiyeliler, “Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında mensubu olmaktan gurur duyduğumuz yüce Türk milleti için canımızı feda etmeye daima hazırız” diye haykırdı.

Haberin Devamı

Törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi de katıldı. Törende konuşan KHO Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı, Atatürk’ün büyük bir askeri deha olmasında, bu okulda aldığı eğitimin büyük katkısı olduğunu ifade etti. Geleceğin komutanlarını bilimsel yaklaşımlarla yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Yaralı, okulun Kara Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda 14 askeri sınıfta muvazzaf subay yetiştirmeye devam ettiğini ve Harbiyelilere beş dilde eğitim verildiğini anlattı.

Daha sonra Ankara Devlet Tiyatrosu’nca hazırlanan, “Maziden Atiye Harbiyeli Atatürk” adlı sahne gösterisi sergilendi. Tören, Harbiye Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Marşa, Bakan Akar ve TSK komuta kademesi de eşlik etti. Akar ve beraberindekiler törenin ardından, “Atatürk ve Sanat Sergisi”ni gezdi.