Siyaset ‘Hedef kayıpların telafisinden öte’

‘Hedef kayıpların telafisinden öte’

07.06.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rize, Bayburt ve Artvin’deki törenlere video konferansla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri hakkında, Kayıpları telafi etmenin çok ötesinde hedeflere sahibiz. Vatandaşlarımızın rahatlıkla sokağa çıkabilmelerinin yolunu açtık” ifadelerini kullandı.

‘Hedef kayıpların telafisinden öte’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Son aylarda salgına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaşadığımız kayıpları telafi etmenin çok ötesinde hedeflere sahibiz. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uygun şekilde hayatı hızla her alanda normal ritmine kavuşturuyoruz. Onun için de işte cumartesi pazar günlerini de şu anda artık kısıtlama noktasında serbest olarak ilan ettik ve vatandaşlarımızın rahatlıkla artık sokağa çıkabilmelerinin yolunu da açtık" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, video konferans yöntemiyle Yusufeli Barajı 3 Milyonuncu Beton Dökümü, Bayburt Demirözü Sulaması, Rize Merkez ve Güneysu İlçeleri ve Taşlıdere Vadisi Islahı 5. Kısım Hizmete Alma Töreni'ne katılarak katılımcılara hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

TEBESSÜMLE SEYREDİYORUZ: Ülkemizi kavgada, dövüşte, polemikte, küçük hesaplarda değil, hizmet siyasetinde yarışılan bir iklime taşımış olmayı en önemli başarımız olarak görüyoruz. Bu büyük değişimi kavrayamadığı için hâlâ hizmet, eser, proje siyasetiyle değil, milletin ortak değerlerini istismarla ayakta kalmaya çalışanları tebessümle seyrediyoruz. Bunların da kem aletle kemalat olmayacağı gerçeğini bir an önce görmelerini diliyoruz.

Haberin Devamı

RAHATLIKLA SOKAĞA ÇIKABİLİRSİNİZ: Salgın dönemini sağlıkta, gıda ve temizlik ürünleri tedarikinde, kamu düzeninde başarıyla yöneten Türkiye, kutlu yürüyüşüne de asla ara vermemiştir. Ekonominin çarkları yeniden tam güç dönmeye başladı. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uygun şekilde hayatı hızla her alanda normal ritmine kavuşturuyoruz. Onun için de işte cumartesi pazar günlerini de şu anda artık kısıtlama noktasında serbest olarak ilan ettik ve vatandaşlarımızın rahatlıkla artık sokağa çıkabilmelerinin yolunu da açtık. Ama maske, mesafe, temizlik buna çok dikkat edeceğiz. Son aylarda salgına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaşadığımız kayıpları telafi etmenin çok ötesinde hedeflere sahibiz. Türkiye, sanayisi, teknolojisi, tarımı, ticareti, hizmet alt yapısı yanında asıl insani duruşuyla büyük bir devlet olduğunu salgın sürecinde tüm dünyaya göstermiştir, göstermeyi de sürdürecektir.

585 YENİ BARAJ: Tarım arazileri susuzluktan çatlarken, şehirlerde yaşayan insanlar susuzluktan kavrulurken, yağış dönemlerinde seller önüne gelen her şeyi alıp götürürken, velhasıl Türkiye'nin bileklerine geri kalmıştık prangası vurulmuşken, biz kendi insanımızın değerlerine savaş açanlarla uğraşıyorduk. Baraj inşası işte bu geri kalmışlıktan, özellikle kurtuluş mücadelesinin adeta sembolüydü. 2003 yılına geldiğinde Türkiye toplam 276 baraja ancak sahip olabilmişti. Biz 18 yılda bunun üzerine 585 yeni baraj ilave ettik. Yine 2003'ten önce ülkemiz toplam 105 adet suyun gücünü elektriğe dönüştüren hidroelektrik santrali inşa edilmişti. Biz 18 yılda 576 hidroelektrik santralini daha ülkemize kazandırdık.

Haberin Devamı

DÜNYA ŞAŞIRACAK: Bugün Yusufeli Barajı'nın 3 milyonuncu metreküp beton dökümüne şahitlik ediyoruz. Toplamda 4 milyon metreküp betonla inşa edilecek Yusufeli Barajı'nda böylece dörtte üçlük gerçekleşme geride bırakıldı. Çoruh Nehri ve yan kolları, su bakımından gerçekten çok hareketli bir havzadır. Halen bu havzada 2 bin 500 megavat kurulu güce sahip 50 elektrik üretim tesisi faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki yılın nisan ayında tamamlamayı planladığımız 540 megavat kurulu güce sahip olacak Yusufeli Barajı, bu gerdanlığın adeta imamesi durumundadır. Barajımız toplamda 275 metreyi bulacak gövdesiyle 100 katlı bir binanın yüksekliğine eş değerdir. Tamamen kendi mühendislerimizin ürünü olan bu eser, ekonomimize yılda 1,5 milyar lira katkı sağlamanın yanında Çoruh Vadisi'ni taşkınlardan da koruyacaktır. Dünya, 'hidroelektrik santral nedir, sulama nedir?' bunu gördüğünde şaşıracak.

Haberin Devamı

KORUNACAK: Bugüne kadar 58 ıslah projesinin hayata geçirildiği Rize'de açılışını yaptığımız tesisle 9 meskun mahal ve bin dekar tarım alanı daha taşkın riskinden korunmuş olacak. Bayburt Demirözü Sulama Projesi de 18 yerleşim yerindeki 113 bin dekara yakın arazinin verimini artıracak. Buranın yatırım tutarı 239 milyon TL. Bayburt 16, Gümüşhane 2 adet, toplam 18 adet yerleşim yerine ait 12 bin 600 dekar arazi modern sulama sistemiyle sulanacak. Proje ile 11 bin 260 kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlanacaktır. Projeyle çiftçilerimize yılda 85 milyon lira ilave zirai gelir artışı da ayrıca sağlanacak.

Konuşmanın ardından tören alanlarında bulunanlar tarafından kurdele kesildi.