Siyaset 'Hep birlikte Türkiye olacağız'

'Hep birlikte Türkiye olacağız'

24.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti kongresi öncesinde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Şimdi ben sizden ne istiyorum? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber kardeş olacağız ve Türkiye olacağız’ dedi

Hep birlikte Türkiye olacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’de BM’deki Kudüs kararını değerlendirirken, “Bir olduk, beraber olduk tüm dünyaya nam saldık. Şüphesiz birileri bu birliğimiz hazmedemediler. Bir olduk; Kudüs olduk” dedi. Erdoğan, bahardan itibaren yaylalara çıkış yasağının da kaldırılacağı müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Ak Parti Hakkari 6. Olağan İl Kongresi öncesinde Hakkari Kapalı Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşları selamladı. Vatandaşlara otobüsten hitap eden Erdoğan, bir ve beraber olup tüm dünyaya nam saldıklarını, birilerinin bu birliği hazmedemediğini belirtti. Erdoğan, “İşte bir olduk, Kudüs olduk, bir olduk, gördüğünüz gibi Birleşmiş Milletler’de 128’e 9 olduk ve o 9’un içinde bakıyorsunuz 15 bin nüfuslu bir ülke var, bakıyorsunuz 21 bin nüfuslu, 50 bin nüfuslu bir ülke var. Demek ki dolarlarla, demek ki korkuyla iradeler satın alınmaz.” diye konuştu.

‘10 katrilyon yatırım’

Karşısında yüreği gümbür gümbür atan Hakkari’yi gördüğünü aktaran Erdoğan, Hakkari’nin geleceğini çok farklı inşa ettiğini vurguladı. Erdoğan, Hakkari’nin ruh dünyasında adeta yeniden “bir ba’su bade’l mevt” olacağını ve buna inandığını vurguladı. Zamanında inancı sebebiyle üniversiteye, okullara gidemeyenler olduğunu ama artık böyle bir sorun kalmadığını anımsatan Erdoğan, “Başı açık, başı örtülü herkes beraber, işte buyrun tablo burada. Niye dertliyim, çünkü aynı sorunları benim kızlarım da yaşadı. Ama aştık onları. Şimdi devletin her yerinde, üniversitelerimizde var. Hepsi olacak. Çünkü insanız. İnsan olarak yaşam hakkımıza, inanç hürriyetimize, düşünce hürriyetimize kimse müdahale edemez. Biz Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Abaza’sıyla 80 milyon tek milletiz. Şimdi ben sizden ne istiyorum? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep beraber kardeş olacağız ve Türkiye olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, AK Parti Hakkari 6. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada da bölgede yatırımların azlığından, işsizliğin yüksekliğinden şikayet ediliyorsa, bunun birinci sebebinin terör olduğuna işaret ederek, “Geçtiğimiz 15 yılda Hakkari’ye eski rakamla 10 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bunun büyük kısmı kayyumlar atandıktan sonra. Hakkari’deki 1 kilometre bölünmüş yola, 84 kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Şehrimize daha önce pek çok insanın rüyasında görse dahi inanmayacağı bir havalimanı inşa ettik. Acaba 20-30 yıl önce Hakkari’ye havalimanı gelecek deseydiler, inanır mıydınız? Yaptık mı yaptık. Havalimanımızdan sadece bu yılın 11 ayında
145 bin yolcu faydalandı” dedi.

Haberin Devamı

‘Ben de teröristini ABD’ye vermeyeceğim’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’ndaki oylamada ABD Başkanı Donald Trump’ın kararına karşı çıkan 128 ülke ve çekimser kalan ülkelerle birlikte Filistin’in bağımsız bir devlet olarak tanınmasının sağlaması gerektiğini söyledi. Erdoğan, Gülen’in iadesi konusunda ABD’ye karşı mütekabiliyette bulunabilecekleri mesajı vererek, “Düşünün, sene 1999, bu işin başındaki baş terörist FETÖ Amerika’ya kaçtı. Nerede şu anda? Pensilvanya’da ve biz Amerika’dan kendilerine 85-90 koli belge göndermemize rağmen istiyoruz, hâlâ alamadık. Bu nasıl ittifaktır, nasıl stratejik bir ittifaktır, vermiyorlar değil mi? Yarın aynı şeyi bizden Amerika istese, ben de Amerika’ya vermeyeceğim” dedi.

‘Bunu da başaracağız’

Erdoğan, 24-27 Aralık’ta Sudan, Çad ve Tunus’a yapacağı resmi ziyaret öncesi AllAfrica internet sitesine mülakat verdi. Türkiye’nin 2005’i, “Afrika Yılı” ilan ettiğini hatırlatan Erdoğan, “O zamanlar Afrika’da bizim 12 büyükelçiliğimiz vardı ve dedik ki, biz Afrika’nın tamamında büyükelçiliklerimizi de açacağız ve şu anda bizim 39 büyükelçiliğimiz var. Fakat temennimiz o ki, Afrika’nın tamamında her ülkede büyükelçiliğimiz olsun, ama bunu da başaracağız, çünkü kararlıyız” diye konuştu. Erdoğan, ABD Başkanı’nın Kudüs kararı konusunda “Yani burada Sayın Trump’ın, olayı böyle getirip Kudüs’e hapsetmesini çok yanlış olarak gördüm ve bu oyuna, bu tuzağa gelmemeliydi” dedi.

Haberin Devamı

‘Kuzey Irak gaza gelmeseydi’

Erdoğan, Hakkari sınırında bulunan Kuzey Irak yönetimine de yıllarca en büyük desteği Türkiye’nin verdiğini de vurgulayarak, “En zor dönemlerinde, Başbakanken 2 milyar dolar kredi verdim. Şimdi maaş ödeyemiyorlar. Olaya kardeşçe baktık. Ama onlar ‘Petrol varsa biz varız’ diyorlar. Kuzey Irak yönetimi birilerinin gazına gelip yanlış bir yola sapmamış olsaydı bugün orada yaşanan sıkıntıların hiçbiri yaşanmayacaktı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hep birlikte Türkiye olacağız

‘Tekeden süt çıkartır’

Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak İstanbul’da tüm üyeleri davet ettiklerini, yaptıkları 1 haftalık çalışmayla BM’de, ABD’nin İsrail ile birlikte o olumsuz kararını 128 üyeyle tersine çevirdiklerini de anlatırken “Demek ki iman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır” dedi.

‘Dolarlar bir işe yaramadı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak’ta yaptığı konuşmada ise BM’deki Kudüs oylamasına ilişkin şunları kaydetti: “Türkiye olarak ilk kıblemiz Kudüs’ü işgalcilerin, eli kanlı katillerin insafına asla terk etmeyeceğiz. Kudüs’ün tarihi statüsünün bir emrivakiye kurban edilmesine kesinlikle rıza göstermeyeceğiz. İsrail ve Amerikan yönetiminin oylama öncesi tehditleri hamdolsun hiçbir işe yaramadı. Dolarlar bir işe yaramadı. Tehditler bir işe yaramadı. Ekonomik, askeri ve medya gücüyle korku imparatorluğu kuracaklarını düşünenler, tarihlerinin en büyük diplomatik hezimetlerinden birini yaşadılar. Amerika ve İsrail bir kez daha nobran tavırlarından, hukuksuz adımlarından dolayı maşeri vicdanda mahkum edildi. BM üyesi ülkeler hak ve adaletten yana takdire şayan bir tavır sergilediler.”

Hep birlikte Türkiye olacağız

Kılıçdaroğlu’na ‘sahte avukat’ davası açıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkında ‘’sahte avukat’’ ifadesini kullandığı gerekçesiyle dava açacağını ifade ederek, “Kılıçdaroğlu, bu belgelerin iddiasını ispat etmediğini kabul etsin. Bu belgelerin hiçbir tanesi, yurt dışına para kaçırıldığını ispat etmez” dedi.

Hep birlikte Türkiye olacağız


CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir basın organında yer alan kendisine yönelik iddialarıyla ilgili konuşan avukat Özel, “Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, elinde salladığı ve basına da dağıtmadığı bir tomar belgeye, görmeden (sahte) söyledik, doğrudur ama iddiasını ispat edebilme ihtimali olmadığından dolayı. O iddiayı ispat ettiğini söylediği belgeler olsa olsa üretilmiş belgelerdir. Dolasıyla ‘sahtedir’ dediğim için hedefine beni koymuş ve ‘Avukatın avukatlığı sahtedir, eminim’ diye bir açıklama yapmış. Üzülerek öğrendim” dedi.