Siyaset ‘Hiçbir oyun bize sökmez’

‘Hiçbir oyun bize sökmez’

24.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Sivas’tan sonraki durağı Yozgat oldu. Tek hedefinin 85 milyonun huzur içinde yaşaması olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal mücadeleden bir adım bile geri atmaz” ifadelerini kullandı.

‘Hiçbir oyun bize sökmez’

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Tek isteğim var, seçim geldiği zaman sakın ola ki ya ‘boşverin sandığa gitmesek de bir şey olmaz, bir oydan bir şey olmaz’ demeyeceksiniz. Hepiniz ama hepiniz sandığa gideceksiniz” dedi. 

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Sivas’taki Belediye Başkanları Çalıştayı’nın ardından Yozgat’a geçti. Bahadın Belde Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Yurtseven Bozdemir ile görüşen Kılıçdaroğlu daha sonra, belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

GÜZEL TÜRKİYE DÜŞÜNÜYORUZ: İnşallah çok güzel şeyler olacak... Hiç kimsenin inancı, hiç kimsenin kimliği, hiç kimsenin yaşam tarzı siyasete konu olmasın. Siyaset dediğiniz vatandaşın dertleriyle ilgilenir. Emin olun biz altı genel başkan bir aradayız, hepimiz güzel bir Türkiye düşünüyoruz. Güzel bir Türkiye’de bütün vatandaşlarımızın huzur içinde yaşamasını istiyoruz.

TEK AMACIM VAR: Bütün arzum sizler bu ülkede huzur içinde yaşayın. Bütün arzum bu. Siyasette zaman zaman tartışmalar olur, bunu da siz yakından izliyorsunuz. Ama bir şeyden emin olmanızı isterim. Bu kardeşiniz tek hedefi var, güzel bir ülkede 85 milyonun huzur içinde yaşamasıdır. Tek amacım budur. Bu amaç için çalışıyorum.

Haberin Devamı

BAY KEMAL GERİ ADIM ATMAZ: Eleşiriler olur. Meydan okumalar olur. Hiçbir endişeniz olmasın. Bay Kemal hiçbir mücadeleden bir adım bile geri adım atmaz. Hiç merak etmeyin. Cesareti olanlar, yüreği olanlar karşımıza çıkarlar. Onların televizyon kanalları var. Onların gazeteleri var. Ne istiyorlarsa; istiyorlarsa yalnız, istiyorlarsa bakanlarıyla istiyorlarsa danışmanlarıyla istiyorlarsa yandaşlarıyla hep beraber çıksınlar bu kardeşiniz tek yürek çıkacaktır, yürekliyiz biz. Endişeniz olmasın.

AYAK OYUNLARI YAPARLAR:Şöyle bir endişe yaratıyorlar: Efendim seçimler olur, bunlar şunu yaparlar, ayak oyunları yaparlar. Hiçbir oyun bize sökmez. En büyük güç millettir. Biz mutlaka iktidarı kucaklayacağız. Bir yol ayrımına geldik. Otoriter rejimden yana mı olacağız, demokrasiden yana mı olacağız. Biz demokrasiden yanayız. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye istiyoruz.

‘Halka dokunarak başarabiliriz’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sivas’ta gerçekleştirilen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nın basına kapalı bölümünde başkanları dinledikten sonra bazı değerlendirmelerde bulundu ve talimatlar verdi. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, seçim stratejisine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Seçim arefesinde çalışmalarınızı daha da artıracaksınız. Biz seçime hazırız. Çalışmalarımızı daha halka dokunarak yapacağız. Daha çok halka dokunalım. Daha aktif olalım. Yoksul mahallelere kreş yapın.” “Geçen toplantılarda belirttiğim gibi her birinizin telefonları dinleniyor” diyen Kılıçdaroğlu’nun, “Gizlimiz saklımız yok. Bizim açımızdan bir endişe taşımıyor ama bunu bilin” dediği öğrenildi. Yaşlı rehabilitasyon merkezlerinin de önemine değinen Kılıçdaroğlu’nun, “Çocuklar, gençler önemli. Yaşlılara ve yoksullara pozitif ayrımcılık yapın” dediği, “yemek verilmesi” konusunda talimat verdiği öğrenildi. Belediye başkanlarından bazılarının da “Cumhurbaşkanı adayımız sizsiniz. Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz” söyleminde bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

‘Devlet taşeron çalıştırmaz’

Kılıçdaroğlu Sivas’ta konakladığı otelde STK temsilcileri ile bir araya geldi. Basına kapalı toplantının ardından Kılıçdaroğlu’nu otel önünde Karayolları 16’ncı Bölge Müdürlüğü’nde çalışan taşeron işçiler karşıladı.İşçilerin kadro talebi üzerine Kılıçdaroğlu, “Kadroyu hak ediyorsunuz. Sesinizi dillendireceğim, her yerde söyledim, yine söylüyorum. Devlet taşeron çalıştırmaz, devlet sigortalı, kadrolu işçi çalıştırır. Dolayısıyla hakkını da teslim eder. Öyle mevsimlik şudur, budur değil. Daha önce kadro talebinde bulunan taşeron işçiler vardı. Onlarla ilgili tam üç yıl mücadele ettim, kadrolarını aldılar. Sizler için de mücadele edeceğim. Sadece Karayolları’nda değil, Sağlık Bakanlığı ve diğer alanlarda da çalışan çok sayıda taşeron işçisi var. Hepinizin sendikalı olmasını isterim. Hepinizin hak sahibi olmasını isterim. Her birinizin bir gelecek endişesi taşımamasını isterim, bunun mücadelesini vereceğim” dedi. - DHA