Siyaset 'Hükümetle karşılıklı güçlü diyalog olmalı'

'Hükümetle karşılıklı güçlü diyalog olmalı'

09.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmir’de belediye başkanlarıyla buluştu. Merkezi hükümetin elinden gelen çabayı gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu “Ama bizim belediye başkanlarımız burada tarih yazmışlardır” dedi

Hükümetle karşılıklı güçlü diyalog olmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün İzmir’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Bayraklı, Bornova ve Seferihisar ilçe belediye başkanlarından, 30 Ekim’de meydana gelen deprem ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin brifing aldı. Toplantının ardından konuşan Kılıçdaroğlu, İzmir’de acıların sarılması, sonlandırılması için belediye başkanlarının seferber olduğunu, sürecin rahat atlatılması için AFAD, Kızılay, Jandarma gibi kamu kurum ve kuruluşlarının yaptıkları katkıların da şükranla anılması gerektiğini söyledi.

Ağır ve orta hasarlı binalar bir an önce yıkılması veya onarılması, güçlendirilmesi gerektiğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu konuda merkezi hükümetin yapacağı her türlü katkının çok önemli olduğunu vurguladı.

İzmir’in acısının, Türkiye’nin ortak acısı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Gerek bizim diğer belediyelerimiz, gerek AK Parti’ye veya MHP’ye ait belediyeler var, İYİ Parti’ye ait belediyeler var.

O belediyelerin de şöyle ya da böyle katkıları olmuştur. Merkezi hükümet de elinden gelen çabayı gösterme konusunda bir gayret
içine girmiştir ama şu açık ve nettir, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve belediye başkanlarımız burada bir tarih yazmışlardır” dedi.
Merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece kentsel dönüşümle ilgili her sorunun çözüleceğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bizim gönlümüzde yatan merkezi hükümetle yerel yönetimler arasında karşılıklı güçlü bir diyaloğun olmasıdır. Sorun bir parti sorunu değildir. Deprem sorunu hepimizin ortak sorundur.”

Ayda ve Elif’e ziyaret

Kılıçdaroğlu, enkazdan 91 saat sonra kurtarılan Ayda Gezgin’i ve 65 saat sonra kurtarılan Elif Perinçek’i evlerinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.