Siyaset Hüseyin Özcan Anavatan'dan istifa ederek TDH'ye katıldı

Hüseyin Özcan Anavatan'dan istifa ederek TDH'ye katıldı

29.07.2009 - 17:04 | Son Güncellenme:

.

Hüseyin Özcan Anavatandan istifa ederek TDHye katıldı

CHP eski Mersin Milletvekili ve Anavatan Partisi eski Grup Başkanvekili Hüseyin Özcan, Mustafa Sarıgül’ün kurduğu Türkiye Değişim Hareketi’ne (TDH) katıldığını açıkladı.

Anavatan Partisi’nden istifasıyla ilgili ANKA’ya konuşan Özcan, CHP’deyken de Sarıgül’le birlikte hareket ettiğini anımsatarak, "Mustafa Sarıgül’ün Türkiye’yi kucaklama anlayışı olduğu için Anavatan’dan ayrıldık, Sarıgül’le birlikte hareket etme kararı aldık" dedi.

TDH’nin düşüncesi ne olursa olsun Türkiye’ye sahip çıkabilecek düşüncede olan insanların birleşeceği bir yapılanma olacağını ifade eden Özcan, "Bu hareket Türkiye için bir umut olacaktır" diye konuştu. Muhalefette AKP’ye karşı bir boşluk olduğunu ifade eden Özcan, şöyle konuştu: "Herkes bir arayış içinde. AKP’ye karşı ulusal birliği temsil edecek, üniter yapıya saygılı olabilecek ve Türkiye’nin bağımsızlığını savunabilecek olan herkesin bu hareket içerisinde olacağına inanıyoruz. Çünkü başka alternatif yok. Mevcutlara olan güven azalmış, eskiler zaten biliniyor. ‘Sarıgül’ün icraatıyla, düşüncesiyle davranışıyla bizi temsil edeceğine inanıyoruz’ diyen birçok insanla karşılaştığımız için biz de buradayız." Anavatan’ın DP ile birleşmesi hakkında da konuşan Özcan, "Birleşecek olsalardı zaten seçimden önce birleşirlerdi. Birleşmeye engel olanlar da zaten bellidir. Seçimden önce birleşme olsaydı mevcut iktidar tek başına iktidara gelemezdi" değerlendirmesini yaptı.