Siyaset 'Huzur ve istikrara vurulmuş ağır darbe'

'Huzur ve istikrara vurulmuş ağır darbe'

25.02.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın uluslararası hukuka aykırı olarak başlattığı askeri harekâtın 'bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbe' olduğunu söyledi.

Huzur ve istikrara vurulmuş ağır darbe

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı askeri harekatı kabul edilemez bulduklarını" belirterek, "Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım, bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir" dedi. 

Haberin Devamı

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Uluslararası Demokratlar Birliği Heyeti'ni kabul etti. Erdoğan kabulde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

BÖLGE BARIŞINA DARBE: Sözlerime bugün Rusya'nın erken saatlerde Ukrayna topraklarına başlattığı askeri harekatı kabul edilemez bulduğumuzu ve reddettiğimizi belirterek başlamak istiyorum. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım, bölgenin barış, huzur ve istikrarına vurulmuş ağır bir darbedir. Her ikisini de dost ülkeler olarak gördüğümüz  Rusya ve Ukrayna'nın bu şekilde karşı karşıya gelmiş olmasından dolayı samimi olarak üzüntü duyuyoruz.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ: Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini biraz önce görüştüğüm Sayın Zelenski'ye de tekrar ifade ettim. Kendi vatandaşlarımız ile bölgedeki Tatar kardeşlerimiz başta olmak üzere Ukrayna'da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanması konusunda üzerimize düşenleri yapacağız. Derin tarihi bağlarımız ve dostluk ilişkilerimiz olan Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların, Minsk Mutabakatları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyoruz. Nitekim dün Sayın Putin ile görüşmek suretiyle kendisine de bunları ifade etmiştim.