Siyaset İç sorunun dışına taştı

İç sorunun dışına taştı

09.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Arınç, hayatında hiç düşmediği bir açmazla karşı karşıya’ diyen CHP lideri “Başbakan buna yanıt verir mi bilemem. İç sorun olmanın dışına taşan bir sorun haline geldi” diye konuştu. Kılıçdaroğlu İstanbul seçimleri için de “Çare elbette Sarıgül” ifadesini kullandı

İç sorunun dışına taştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki tartışmaya ilişkin olarak, “Arınç, hayatında hiç düşmediği bir açmazla karşı karşıya kaldı. Arınç, AKP içinde akil adam olarak tanımlayabileceğimiz sayılı isimlerden birisidir. Başbakan buna yanıt verir mi bilemem. İç sorun olmanın dışına taşan bir sorun haline geldi” dedi.
Kılıçdaroğlu, dün Samanyolu Haber’de katıldığı programda şunları kaydetti:
SİNDİREMEDİ: Öğrenci evi tartışması yapay bir tartışma. Başörtüsü konusunda CHP’nin sağlıklı kararını, halkın değerlerine inanan tutumunu içine sindiremedi. Oy devşirmek için, insanların değerlerini nasıl istismar ederim. Çıkış yolu bu. Bir gazeteci arkadaşın sorusu üzerine, ‘Sizin kızınız bir başka erkekle bir evde beraber olur mu, bunu kabul eder misiniz?’ Ne demek yani. Hangi anne baba böyle bir şey isteyebilir? Varsa da tek tük olaylar, bunu bütün üniversite öğrencileri böyledir diye ortaya koyarsanız, bütün anne babaların gözü önünde suçlu konuma getirmiş olursunuz. Halkın kafasını karıştırarak oy devşirmek doğru değil.
HİÇ DÜŞMEDİĞİ BİR AÇMAZ: Arınç, hayatında hiç düşmediği bir açmazla karşı karşıya kaldı. Başbakan’ın kapalı toplantıda yaptığı konuşmayı asparagas olarak nitelendirdi, başbakanı korumak için. Başbakan Arınç’ı tümüyle feda etti. Bu, Arınç üzerinde derin izler bıraktı. Hayatını, siyasetini sorgulamak zorunda kaldı. Arınç, AKP içinde akil adam olarak tanımlayabileceğimiz sayılı isimlerden birisidir. Düşüncelerine katılırsınız, katılmazsınız. Vicdan sahibi diye seslendiğimiz kişiler vardır, haksızlıklar konusunda itiraz ettiğini biliyorum. Arınç’ın toplum vicdanını rahatsız eden olaylarda net tavır takındığını görüyoruz. Bu açıdan AKP içinde hayatı sağlıklı sorgulayan, vicdanlı kişilerden birisidir diyebilirim. Bu nedenle açıklaması önemlidir. Başbakan buna yanıt verir mi bilemem. İç sorun olmanın dışına taşan bir sorun haline geldi. Çelik’in açıklamasını yeterli göreceğini sanmıyorum Arınç’ın.

Haberin Devamı

İstanbul’un çaresi olacak
Kılıçdaroğlu ‘İstanbul adayınız kim olacak?’ sorusu üzerine şunları söyledi: Birden fazla aday adayımız var. Sarıgül’ün ilçe adaylarını belirlerim teklifi olmadı. Ben asla pazarlıklara izin vermem. Anakent adayının elbette fikrini alacağız. Ortak aklı egemen kılmaya çalışacağız ama pazarlık asla olmaz. İstanbul için çare elbette Sarıgül. İstanbul anakent belediye başkanlığına aday olduktan sonra İstanbul’un çaresi olacak diye düşünüyorum. Merkez sağla çok büyük bir ortak paydamız var, ortak paydayı genişletmek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde kalabalık bir grup partimize katılacak. Bu durumdan hiç kimsenin rahatsızlık duymaya hakkı yoktur. Her yurttaşın birbirine selam vereceği bir Türkiye kurmak istiyoruz.