Siyaset ‘İttifakı korumalıyız’

‘İttifakı korumalıyız’

08.10.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın devam edip etmeyeceğine yönelik tartışmalar sürerken, parti içine kritik uyarılarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “İttifakı bozmak istiyorlar. Buna fırsat vermemeliyiz” dediği öğrenildi.

‘İttifakı korumalıyız’

 

Kılıçdaroğlu, Bolu Abant’taki kampın son gününde milletvekilleriyle basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre kampın CHP açısından verimli geçtiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bu toplantıları devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın geleceği konusunda da dikkat çeken mesajlar verdi. İttifakın devam etmesi gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu’nun, “Hepimiz ittifakın sürmesi için hassasiyet göstermeliyiz. İttifakı korumalıyız. İttifakı bozmak istiyorlar. Özellikle iktidar rahatsız. Buna fırsat vermemeliyiz. Ben vermiyorum sizin de vermediğinizi görüyorum. Ancak yapacağımız açıklamalarda daha fazla hassasiyet göstermeliyiz” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmeler yaptığını belirterek, “Bizim aramızda herhangi bir sorun yok” ifadelerini kullandığı belirtildi.

MHP’ye yanıt

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin kendisine yönelik “mahkeme yolu açılmıştır” çıkışını da değerlendirdi. CHP liderinin, “Kendi politikaları tıkandı, yeni politika üretemiyorlar. Bunun için bize savaş açıyorlar. Biz bu savaşa dahil olmayacağız. Milletin refahı için mücadeleye devam edeceğiz” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Memnun kalmadı

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, milletvekillerinin CHP’nin düşük oy aldığı 24 ile giderek hazırladığı raporlardan memnun kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun, “Kanaat önderleriyle görüşmenizi istedim, ama raporlarda göremiyorum. Aynı bölgelere tekrar gitmeliyiz. Daha sonra ben de gideceğim. Parti olarak zayıf olduğumuz yerlerde daha çok çalışmalıyız” dediği öğrenildi.