Siyaset ‘İttifakımızdan rahatsızlar’

‘İttifakımızdan rahatsızlar’

23.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

‘İttifakımızdan rahatsızlar’

Yeniden bir erken seçim olması halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olamayacağı iddialarına “Yeni bir sistem var. Parlamenter sisteminin geçmişteki uygulamaları, referans göstererek yeni sisteme kulp takmasınlar. Erdoğan yeni sistemin ilk cumhurbaşkanıdır” yanıtını veren Bahçeli, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

BATI RAHATSIZ: İttifak ortakları olarak, şu an için cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve milli hassasiyetler dışında bir kırmızı çizgimiz yok. Avrupa, uluslararası çevreler bundan rahatsız oluyor. Bir an evvel dağılsın, bunları birbirine düşürebilir miyizin peşindeler.

ERDOĞAN’I DİLLENDİRMİYORLAR: (Fitne uyarısının gerekçeleri) Ak Parti adaylarına yöneliktir. MHP’nin oradaki temsilini sürekli eleştiriyorlar. Başka türlü söylemler kullanıyorlar. Ancak sayın cumhurbaşkanının adaylığını hiç dillendirmiyorlar. Seçimlerin nasıl olacağına dair hiçbir konuyu gündeme getirmiyorlar. MHP’nin adayı Erdoğan’dır dedim. Ama kulislerde kahvelerde, bürolarda yapılan konuşmalarda ‘biz bu MHP’yi niye taşıyoruz. MHP olmadan olmaz mı, güçlü bir Ak Parti’yi yaratalım.’ Dediğim çevreyi kastediyorum. Üçer eşer her tarafta var.

Haberin Devamı

HER ŞEY BİTER: (MHP kabine de olacak mı?) Sayın Recep Tayip Erdoğan beyi destekleyeceğimizi ifade etmişiz. TBMM içerisinde güçlü bir MHP olmasını istiyoruz. Hükümeti nasıl kuracaksa kurar, o onun bileceği iştir. Bizi kimse cumhurbaşkanı hükümet sisteminde, satın alamaz. Ahmet Davutoğlu’nun hatalarını yaparlarsa her şey biter. Tuğrul Bey’e teklifte bulundu. Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Meral Akşener kabul etmediklerini ifade ediyorlar. MHP kendi menfaatlerini ülke menfaatlerinin önüne çıkartırsa varoluş gayemiz, misyonumuz yok olur. Biz inandığımız yolda gideceğiz.

FARKLI İSİMLER: (Erdoğan’ın ‘koalisyon olabilir’ açıklaması) Bu cumhurbaşkanının, herhangi bir siyasi parti ve onun genel başkanı ile cumhurbaşkanının, yetkisini paylaşması gibi bir anlayış söz konusu değil. Meclis’te uzlaşı içerisinde faaliyetlerimi sürdürürken, beklenen orana ulaşamadıysa birtakım faaliyetlerini yerine getirebilmesi için destek arayabilir. Bu koalisyon değil bir uzlaşma, işbirliği olabilir. Koalisyon yapması söz konusu olamaz. Kabinesinde farklı isimlere yer verebilir.

301’İN ALTINDA KALIRSA: 301’in altında olursa meclis bir çözüm yolu bulur. Cumhurbaşkanı da kendisi de çözüm bulabilir. Memleketi kaosa götürmek olmaz. Güçlü bir meclis güçlü bir MHP böyle bir durumda Meclis’te olursak sorun kalmaz.

Haberin Devamı

BİZİM GÜNAHIMIZ NE?: MHP’ye baraj sorunu diyen kamuoyu araştırmacılarına sesleniyorum, bizim günahımız nedir, biz ülkeyi seviyoruz, milletimizle beraber olmayı destekliyoruz. Terörü destekleyenlerin barajı geçmesi için her türlü çabayı gösteriyorlar. Algı yaratmaya çalışıyorlar. Bir mekanizma var burada. Bir seçimde en son rakamların verileceği gün, MHP yüzde 8 diyorlar. Nereden çıktı bu. Geçmişteki seçimlerde bazılarında yüzde 8’de kaldık, doğrudur. Ama kararsız oylarını istedikleri gibi dağıtıyorlar.

MHP GRUP KURAMAZSA: (MHP’nin grup kuramama endişesi var mı?) Bizim en büyük tahribat aldığımız dönemde, üzerimizde her türlü oyunun oynandığı dönemde dahi 40 kişi ile geldik. 5’i gitti 3’ü sallantıda 32 altına düşersek o zaman bu millet çok iyi düşünmesi lazım. İhanet mecliste olacak vatanseverler dışarıda olacak. Bu davaya gönül vermiş arkadaşlarımız ihanetin mecliste temsiline imkan tanıyan her türlü oyunun farkına vararak kendi davasına MHP’nin varlığını kimseye ezdirmemeli.

Haberin Devamı

Ben Jawa motosiklete biniyordum

Jawa motositkleitini en iyi kullananlardan biriyim. Gençliğimde kullandım. Jawaya binen hızsız gidemez. 110-120 km civarında gider. Kazaya fırsat vermemek için 90 normal.