Siyaset ‘Kadrolarımız göreve hazır’

‘Kadrolarımız göreve hazır’

27.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Genel Başkan Yardımcısı Kalaycı, “MHP kabinede yer alacak mı?” sorusuna “MHP, kadrolarıyla zengin bir birikime sahiptir. Yönetimde görev alacaktır” karşılığını verdi.

‘Kadrolarımız göreve hazır’

MHP’nin, 24 Haziran seçimlerinden, “kilit” parti olarak çıkmasının ardından gözler, Cumhurbaşkanı’nın kuracağı kabinede olup olmayacağı, Ak Parti’nin önermesi halinde Meclis Başkanlığı gibi bir koltuğu alıp almayacağına çevrildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, “Zengin, ehliyetli ve liyakatli kadrolarıyla devlet yönetiminde görev alacak arkadaşlarımız olacaktır. Tasarruf Cumhurbaşkanı’nındır” dedi.

Haberin Devamı

Kalaycı, Milliyet’e şu açıklamalarda bulundu:

KABİNEDE YER ALACAK MI?: Hükümeti kurma artık Cumhurbaşkanı’nın yetkisinde. Bakanlıkların sayısı ciddi oranda azalacak. Siyasi kimlikten ziyade liyakat ve ehliyet öne çıkarılacak. Bakan olacak kişilerin siyasi kimliği belki bilinmeyecek. MHP, kadrolarıyla zengin bir birikime sahiptir. Şimdiye kadar olduğu gibi MHP kadroları devlet yönetiminde görev alacaktır. Ancak bu bir pazarlık konusu olamaz. Genel başkanımızı açıklamalarını farklı yöne çekmek isteyenler oldu. MHP, pazarlık yapacak kadar alçalacak parti değil. ‘Şu bakanlığı verirsen desteğim sürer’ gibi asla böyle bir şey olmaz. Yetki ve tasarruf tamamen Cumhurbaşkanı’nda. Cumhurbaşkanı’nın ilk turda seçilmesinde katkımız var ama, ‘beş bakanlık ver’ gibi bir pazarlığa girmeyiz. Cumhurbaşkanı tasarrufta bulunursa, ‘niye böyle bir tasarrufta bulundu’ deme hakkımız yok. Yeni sistemde siyasi kimliğinden ziyade alanında başarılı olan kişiler öne çıkacak. Milliyetçi ve ülkücü isimler değerlendirilir diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

ŞARTSIZ UZLAŞMA VE İŞBİRLİĞİ: TBMM’deki sandalye dağılımındaki tabloya bakıldığında yeni sistem ve yeni dönemde, ‘işbirliği ve uzlaşma’ kültürü hakim olacak. Şarta bağlı bir birliktelik ve destek söz konusu değil. Parlamenter sistemdeki koalisyon dönemi olmayacak ama siyasette kördüğüme sürüklenmeyecek. Cumhur İttifakı zemininde Ak Parti ile MHP, başarılı bir çalışma ortaya koydu. Bundan sonra da bu güçlenerek devam edecek. Terör, dış politika, ekonomik sorunlar gibi ülkenin geleceğine yönelik hayati konularda desteğini MHP sürdürecek. Ak Parti ile farklı düşündüğümüz konular elbette olacaktır o da uzlaşma kültürüyle çözüme kavuşturulacaktır. Af ve OHAL konularında olduğu gibi farklı düşünceler oluşursa, oturulur değerlendirilir bir sonuca bağlanır.

NEDEN İLAN VERİLDİ?: Aylardır MHP aleyhinde bir kampanya yürütüldü, iftiralar ve ithamlarla karşı karşıya kaldık. MHP düşmanlığı yapıldı. MHP’nin yükselişini engellemeye çalıştılar. Ağır hakaretler ettiler. MHP’yi itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Anket şirketleri yüzde 5-6 oy alacağımızı söylediler. Her kanalda aynı sözleri sarf ettiler. Millet hepsini ters köşe yaptı. Biz özür bekliyoruz. Millete hesabını versinler. Yasal düzenleme olmalı ve anket şirketlerine manipülasyon yaptırımı getirilmeli. Bu konuda MHP’nin girişimi olacak.

Haberin Devamı

İNCE, KILIÇDAROĞLU’NUN ROZETİNİ SÖKER: İnce ‘apolet sökme’ çıkışı yaptı. Yanlıştı. İnce sökse sökse genel başkanlarının rozetini söker. İş o tarafa doğru gidiyor. Göreceğiz.

‘Gazeteciler kara listeye alınamaz’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), MHP’nin haber ve yorumlarını beğenmediği 59 gazetecinin isimlerinin yer aldığı bir gazete ilanını yayınlamasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekti. TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı: “Siyasi parti temsilcileri beğenmedikleri haber ve yorumları yazan gazeteci ve yazarların listesini tutar ve bunu hedef göstererek ilan olarak yayınlarsa bu ülkede demokrasiden söz edemeyiz... Gazeteciler bu ülkede zaten yıllardır siyasetçilerin hedef göstermeleri nedeniyle ağır bedeller ödemişlerdir. Listede ismi yer alan ve hedef gösterilen 59 gazetecinin can güvenliğinin korunmasının her TC vatandaşı gibi iktidarın sorumluluğunda olduğunu hatırlatıyoruz.”

Haberin Devamı

‘OHAL BİRAZ DAHA UZATILMALI’

OHAL’in kalkması hepimizin isteği ama durup dururken ilan edilmedi. 15 Temmuz’dan sonra terör örgütlerine karşı getirildi. Bize göre halen tehdit var mı? Var. FETÖ faal, kripto olarak devam ediyor. Kandil’e operasyon devam ediyor. OHAL’in devam etmesi gerektiği görülüyor. Devletimizin yetkili organlarının ellerindeki raporlar bu değerlendirmede öne çıkacaktır. İstihbarat, MGK ve güvenlik birimleri, ‘gereken yapıldı’ derse itiraz noktasında olmayız. Ama bize göre tehdit devam ettiği için biraz daha uzatılması gerekiyor diye düşünüyoruz.

AF GELECEK: Milletimize af taahhüdümüz var. 49 milletvekili ile kanun çıkaramayız ama uzlaşma içinde biz buna öncülük ederiz. Gereken kanun tekliflerini veririz, destek bulursak kanunlaşır.