Siyaset Kandil'in açıklamasından çıkan iki temel sonuç!

Kandil'in açıklamasından çıkan iki temel sonuç!

25.04.2013 - 18:43 | Son Güncellenme:

Murat Karayılan'ın "8 Mayıs'ta çekiliyoruz" açıklamasını CNN Türk'te yorumlayan Fikret Bila "Öcalan Özgürlük" talebi değerlendirdi...

Kandilin açıklamasından çıkan iki temel sonuç

PKK'nın Kandil yönetiminden gelen "8 Mayıs'ta geri çekiliyoruz" açıklamasına bir yorum da Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila'dan geldi. Bila, sürecin geldiği noktayı ve Murat Karayılan'dan gelen açıklamayı CNN Türk'te yorumladı.

İKİ SONUÇ: SİLAHSIZ ÇIKIŞ, ÖCALAN'IN TAM HAKİMİYETİ PKK'nın açıklamasından çıkarılması gereken iki önemli nokta olduğunu vurgulayan Bila, "birincisi silahlar bırakılmadan çıkılacağını anladık. İkincisi Öcalan'ın PKK üzerindeki tam hakimiyeti tekrar onanmış oldu." dedi.

SİLAHSIZLANMA İÇİN ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK TALEBİ NE OLACAK? Hükümet bugüne kadar yapılan açıklamalarda Öcalan'ın serbet kalmasına net bir tavır aldı. Bu tavrını koruyacaktır. Ancak PKK da bunu zorlayacaktır. Belki bir genel af olarak Öcalan'ı kapsayan bir düzenleme istenecektir. Bu konu süreç boyunca masada duracaktır. Karayılan şimdiden bunu gündeme getirerek akıllarda yer etmesini istedi.

SÜREÇ BUNDAN SONRA MECLİSTE SERT TARTIŞMALARA SAHNE OLACAK BDP mecliste Karayılan'ın taleplerini takipçisi olacaktır. CHP ve MHP'den gelecek tepki de bugünden belli. Çok sert tartışamalara neden olacak bunlar. Sürecin bundan sonrası çok daha zorlu olacak. Karayılan'ın 2. ve 3. aşama dediği süreç anayasa süreci olacak. Korucuların kaldırılması, özel timlerin kaldırılması gibi talepler de var. Bunlara kamoyunun ikna edilmesi meclis gibi çok zor olacak gibi gözüküyor.