Siyaset ‘Kanundan haberi yok bol keseden atıyor’

‘Kanundan haberi yok bol keseden atıyor’

24.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun muhtarlara hitaben yaptığı konuşmaya değinerek, ‘Muhtarlar kanunu çıkaracağım diyor. Gariban; muhtarlara ait kanun olduğundan haberi yok’ dedi.

‘Kanundan haberi yok bol keseden atıyor’

Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkent olarak tanıyan kararının BM’de kabul görmemesine ilişkin, “Amerikan’ın başkanı bir gün çıktı böbürlenerek imzasını da göstererek bir kağıda imza attı. Kudüs’ü Amerika’nın başkenti yapacakmış; pardon İsrail’in başkenti yapacakmış. Aynılar zaten; ha Amerika ha İsrail. ‘Ben yaptım oldu’ demekle oluyor mu?”

Haberin Devamı

Yıldırım, partisinin Bartın ve Karabük il kongrelerine katıldı. Yıldırım, kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle Bartın’a kara yolu ile geldi. Yıldırım, şu mesajları verdi:

LİSTENİN BAŞINA OTURDUK: Meclis’te 16’ncı bütçemizi yaptık. Cumhuriyet tarihinde bu kadar üst üste hizmet eden başka iktidar olmadı. Milletin partisine, Ak Parti’ye bu nasip oldu. Bütçemiz kabul edildi. 2018 bütçesinde ne var. Eleştirenler, beğenmeyenler, her şeye kulp takanlar burada da boş durmadı. 2018 bütçesinde ne var derseniz; büyüme var kalkınma var, refahın artması var, iş var aş var aydınlık Türkiye’ye açılan kapılar var. Türk ekonomisi güven ve istikrar ortamında büyümeye devam ediyor. Son çeyrekte yüzde 11,1 büyüme gerçekletirdik. Türkiye’nin iyi yolda olduğunun en açık göstergesidir.

Haberin Devamı

HA AMERİKA HA İSRAİL: Amerikan’ın başkanı bir gün çıktı böbürlenerek imzasını da göstererek bir kağıda imza attı. Kudüs’ü Amerika’nın başkenti yapacakmış; pardon İsrail’in başkenti yapacakmış. Aynılar zaten ha Amerika ha İsrail. ‘Yanlış hesap Kudüs’ten döner’ dedik. Kudüs sahipsiz değil dedik. Cumhurbaşkanımız, İİT’nin dönem başkanı olarak ‘hemen acil toplanıyoruz’ dedi. Tek taraflı BM kararlarına karşı, uluslararası hukuka karşı tek taraflı kibirli karara karşı gür bir sesle ‘biz bu kararı tanımıyoruz’ dedi. Kudüs Filistin’in başkentidir diye yeni bir karar aldı. İşi burada bırakmadık meseleyi BM’ye götürdük. Önce güvenlik konseyinde ele alındı. 14 üyesi ABD kararını tanımayan oy verdi. Genel kurul’da ABD kararını tekzip eden bir karar alındı. ABD başkanı ülkeleri tehdit ederek; ‘karşı oy kullanırsanız sizlere para vermeyeceğiz destek vermeyeceğiz şöyle böyle yapacağız karışmam ha’ diye göz dağı vermeye çalıştı. Yapılan oylamada dünyanın 1’den büyük olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Bu noktaya gelinmesinde kim var; Türkiye var. Recep Tayyip Erdoğan var.

BUGÜN MUHTARLAR GÜNÜ: Ak Parti Türkiye’nin en güçlü partisidir. 2002’de de böyleydi, 2017’de de bu böyledir. Ortaya eser koymazsanız vatandaş kara kaşınıza kara gözünüze oy vermiyor. Taş üstüne taş koyan bir iktidar olduk. Bugün Kılıçdaroğlu baktım; İzmit’te muhtarlarla toplantı yapıyor. Muhtarlara diyor ki; ‘5 tane müjdem var, size ait muhtarlar kanunu çıkaracağım’ diyor. Bunların kanunu falan yok mu acaba diye bir bakayım dedim. Gariban; muhtarlara ait kanun olduğundan haberi yok. Muhtarların ne derdi varmış neler yapılmış. Ak Parti muhtarlarla ilgili çok önemli düzenleler yaptı. ‘Biz iktidar olursak belediyelerden muhtarların işleri ile ilgili görevlendirme yapacağız’ diyor. Bunlar yapılmış Kılıçdaroğlu. Başka ne diyor, 19 Ekim’i muhtarlar günü ilan edeceğiz diyor. Bugün resmen muhtarla günü olarak kutlanıyor. 2002’de muhtarlar 97 lira para alırdı bugün 1503 lira para alınıyor. Bu CHP, bu Kılıçdaroğlu bunları söylüyor da muhtarların bu haklarını verirken kanuna ne oy vermişler, ‘ret’ oyu vermişler. Ondan sonra da muhtarlara kanun çıkaracağım diye bol keseden atıyor.

Haberin Devamı

‘Kamyoncularla biz beraberdik’

EY KILIÇDAROĞLU: Bu kamyon işi de fazla koymuş Kılıçdaroğlu’na ha babam kamyonculardan bahsetti, durdu. Kamyoncuların sorunlarını bilmediğimizden tutun neler neler. Ey Kılıçdaroğlu sen o yollarda yaya FETÖ’cülerle kol kola yürürken kamyoncularla biz beraberdik.

Haberin Devamı

‘Kimse uzaklardan gelip plan yapamaz’

KİMSE RACON KESEMEZ: Türkiye güçlü olmak zorunda. Sadece kendisi için değil Türkiye bölge için, bölgedeki krizleri gidermek, sorunları çözmek için güçlü olmak zorunda. Bu topraklarda 100 yıl önce ortaya konan plan ve projelerin; bölgenin iradesi dışında olduğu ve yürüyemeyeceği çok açık şekilde ortaya çıkmıştır. Bölge hakkında dizayn yapanlar karar verenler yine aynısını yapmaya çalışıyor. Bu bölgede bize rağmen hiç kimse binlerce kilometre uzaktan gelip plan yapamaz, racon kesemez.

‘Trump’a kırmızı kart gösterildi’

Yıldırım, Karabük İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada ise şu mesajları verdi:

BİZİM GÖREVİMİZ: Bölgede yaşanan acılar dinmedikçe biz görevimizi tamamlamış olamayız. 81 vilayetimizin kaderiyle, 80 milyon insanımızın geleceğiyle, insanlığın bekasıyla yakından ilgiliyiz. Arakan’ın derdi bizim derdimizdir. Filistin’in davası bizim davamızdır. Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün, Şam’ın hukukunu savunmak bizim meselemizdir. Birleşmiş Milletler’de insanlığın haysiyetini savunmak da bizim görevimiz olmuştur.

Haberin Devamı

KIRMIZI KART GÖSTERİLDİ: Trump ABD’nin, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını ilan etti. Biz tanımadık. BM’ye taşıdık. Orada bir kez daha görüldü ki güçlü olan haklı değildir. Kudüs’e, Harem-i Şerif’e uzanan el bütün insanlık tarafından durdurulmuştur. Filistin davası dünyanın vicdanını harekete geçirmiştir. Haksız ve insafsız bu karara karşı dünyada büyük bir hassasiyet, ittifak oluşmuş ve bu kararı alanlara adeta kırmızı kart gösterilmiştir.