Siyaset ‘Kararlı ve caydırıcı adımlar atamıyoruz’

‘Kararlı ve caydırıcı adımlar atamıyoruz’

16.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ortadoğu Konferansı’na, Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi Nuri Okutan ve HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de konuşmacı olarak katıldı.

‘Kararlı ve caydırıcı  adımlar atamıyoruz’

Karamollaoğlu, “Ortadoğu’da bölge haritaları yeniden çizilmektedir. Küresel emperyalizmin hedeflerinden biri de ülkemiz. Müslümanların batı ile değil batının Müslümanlar ile bir hesaplaşma derdi var. Bir an evvel şahsi, etnik veya bölgesel ihtiraslardan kurtulup kendimize gelmek zorundayız. Kudüs gibi önemli bir meselede bile yeterince güçlü bir şekilde bir araya gelmemizi sağlayamıyor. Geliyoruz ama kararlı ve caydırıcı adımlar atamıyoruz” derken, Bilgen ise coğrafyadaki kaderin nasıl değiştirileceğinin konuşulması gerektiğini söyledi.
Konferansın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, “Bugün bir ‘Hayır’ bloğu oluşuyor diyebilir miyiz?” şeklindeki soruya blok nitelendirmesinin yerine ittifakı tercih edeceğini söyledi. Sorunların çözümü için ittifaklara ihtiyaç olduğunu ve buna iktidarın da dahil olması gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin de erkene alınarak önümüzdeki yılın sonbaharında gerçekleşebileceğini söyledi.
İyi Partili Nuri Okutan da seçimlere ilişkin olarak şunları söyledi: “Kamuoyu araştırmaları sayın Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığına aday olmaması halinde Erdoğan’ın ilk turda cumhurbaşkanlığına seçilebileceğini, Akşener’in aday olması halinde ise seçimlerin ikinci tura kalacağını gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı için mümkünse bütün partiler kendi adaylarını çıkarmalıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adamlık peşinde olan adayın karşısındaki aday kimse o desteklenmelidir.”