Gündem Kırmızı ışıkta 2 otomobile ateş açıldı: 2 kadın öldü, 1 yaralı

Kırmızı ışıkta 2 otomobile ateş açıldı: 2 kadın öldü, 1 yaralı 

13.02.2022 - 13:49 | Son Güncellenme:

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kırmızı ışıkta duran iki otomobile, arkadan gelen bir otomobilden kar maskeli kişilerce ateş açıldı. Olayda otomobillerde bulunan 2 kadın öldü, 1 kişi yaralandı. Polis, kaçan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

 Saat 04.45 sıralarında, Gebze Beylikbağı Ankara Caddesi’nde meydana gelen olayda, Emine Çöp ve Tuğçe Semiz’in bulunduğu 34 EKY 853 plakalı otomobil ile Alihan K.’nin bulunduğu 34 DCU 278 plakalı otomobil trafik ışıklarına gelerek yavaşladıkları sırada, arkalarından gelen araçtan inen 2 kişi tabancalarla ateş etti. 2 kişi daha sonra otomobile binerek İstanbul istikametine doğru kaçtı. Tuğçe Semiz başına isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. Boynuna ve sırtına isabet eden kurşunla ağır yaralanan Emine Çöp ise kaldırıldığı Fatih Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Omzuna ve vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Alihan K. ise özel bir hastanedeki tedavisinin ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, 30 adet 9 milimetre kovan tespit etti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri olayın ardından kaçan 2 kişiyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

EĞLENDİKTEN SONRA EVLERİNE DÖNÜYORMIŞ

İddiaya göre, Emine Çöp ve akrabası Tuğçe Semiz, Darıca’da bir eğlence mekanında Alihan K. ile birlikte eğlendi. Emine Çöp ve Tuğçe Semiz ve Alihan K. eğlence mekanından çıktıktan sonra peş peşe araçlarıyla evlerine gitmek üzere ilerledikleri sırada olay meydana geldi. Emine Çöp ve Tuğçe Semiz’in bir süre önce eşlerinden ayrıldıkları öğrenildi.

"İNSANLAR TEDİRGİN OLUYOR"

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde otomobilde bulunan iki kadının silahla vurularak öldürülmesine ilişkin polis ekiplerinin incelemeleri sürerken, olaya şahit olan ve duyan vatandaşlar ise o anları anlattı.

Kırmızı ışıkta 2 otomobile ateş açıldı: 2 kadın öldü, 1 yaralı

Beylikbağı Mahallesi'nde taksicilik yapan Aydın Demir, olayı mesai arkadaşlarından öğrendiğini söyleyerek, "Taksi durağında arkadaşlarım vardı. Whatsapp mesajlarında gördüm. Bir takım problemlerin olduğunu, cinayet işlendiğine dair videolar vardı. Ben de işe biraz erken geldim, arkadaşlara sordum. İki bayanın ışıklarda bulunan araçlarında öldürüldüğünü, kaçan erkek vatandaşın da biraz daha ileride yakalanıp ateş edildiğini öğrendim. Bunlar çok üzücü şeyler. Bayanların eğlence mekanından çıktığına dair söylentiler var. İnsanlar tedirgin oluyor. Yaşadığımız bölgede bu tarz olayların olması bizi de rahatsız ediyor. Neticede bizim de ailemiz, çocuklarımız var" dedi.

Haberin Devamı

Kırmızı ışıkta 2 otomobile ateş açıldı: 2 kadın öldü, 1 yaralı


"ÇAPRAZ ATEŞE TUTUP ATEŞ ETMİŞLER"

Kadınların çapraz ateşe tutularak öldürüldüğünü düşünen Demir, "İki bayan öldürüldü, onların yanından kaçan şahsın da cinayet işleyen şahıslar tarafından takip edildiği bilgisi var. İhtimalle bayanların içinde bulunduğu araç ışıklarda duruyordu. Çapraz ateşe tutup ateş etmişler. Hatta oradan taksici arkadaşımıza da görgü tanığı olmasın diye ateş etmeye başlıyorlar ama arkadaşımız kaçıyor. O sırada hemen polisler olay yerine intikal ediyor. Bize yaralanan erkeğin de öldüğünü söylediler. Kaçan şahısların da Yeni Mahalle'de yakalandığına dair bilgiler var ama net şekilde bilmiyoruz" diye konuştu.

"ŞOKA GİRDİM"

Olay yerinde bulunan bir iş yerinin çalışanı Yunus Daşdemir ise "Bu sabah dükkanı açmaya geldiğimde ışıklarda 3 araba durdu. En arkadaki arabadan iki kişi indi ve ateş etmeye başladı. Bir araç sürücüsü yaralı şekilde kaçtı, diğer araçta bulunanlar kaçamadı. Ben de bu sırada dükkanı açmıştım ve masaları hazırlıyordum. Silah sesi yükseldi adamlar gidince bağrışma oldu. Koştum yanlarına, kadınlar ağır yaralıydı. Ben korktum ve birden şoka girdim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kırmızı ışıkta 2 otomobile ateş açıldı: 2 kadın öldü, 1 yaralı